Αθλητισμός|06.03.2023 09:29

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τρομερός στη νίκη των Μπακς επί των Γουίζαρντς - «Μάλλον έκλεψα ένα triple double» - Δείτε το... κλεμμένο ριμπάουντ

Newsroom

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν φοβερός και τρομερός στην Ουάσινγκτον και οδήγησε τους Μπακς σε μια μεγάλη νίκη επί των Γουίζαρντς με 117-111 για το NBA. Ο Έλληνας σούπερ σταρ, επανήλθε άμεσα μετά την ήττα απ' τους Σίξερς, πραγματοποίησε μια κυριαρχική εμφάνιση κάνοντας ένα εντυπωσιακό triple double (το τέταρτο εφετινό του) καθώς σε 36 λεπτά συμμετοχής είχε 23 πόντους, 10 ριμπάουντ και 13 ασίστ, ενώ παράλληλα είχε 3 τάπες και μόλις 3 λάθη!

Μόνο που για να έρθει αυτό το εντυπωσιακό triple double ο Γιάννης έκανε ένα μικρό cheat στο τέλος του αγώνα. Γνωρίζοντας ότι απέχει μόλις ένα ριμπάουντ απ' το triple double κι ενώ απέμεναν δευτερόλεπτα για το τέλος και με το ματς να έχει κριθεί και τους αντίπαλους να έχουν σταματήσει να παίζουν, έφτασε στην αντίπαλη ρακέτα, πέταξε την μπάλα στο ταμπλό και την ξαναπήρε γράφοντας μ' αυτό τον ανορθόδοξο τρόπο το δέκατο προσωπικό ριμπάουντ της βραδιάς.

Δείτε τη φάση

Επειδή όμως είναι τίμιος και ειλικρινής μετά το τέλος του ματς παραδέχθηκε ότι μάλλον έκλεψε ένα triple double, το οποίο δεν αποκλείεται να ακυρωθεί λόγω του τρόπου που προέκυψε. «Σκέφτηκα αρχικά να σκοράρω, αλλά σε τέτοιες καταστάσεις, όταν το παιχνίδι έχει κριθεί, είναι καλύτερο απλώς να κρατάς την μπάλα. Προσπάθησα να παίξω το παιχνίδι έξυπνα και μάλλον έκλεψα ένα triple-double» δήλωσε με ειλικρίνεια ο Αντετοκούνμπο και πρόσθεσε για το ματς: «Είμαστε εδώ να κάνουμε τη δουλειά μας. Ήρθαμε εδώ στις 2 τα ξημερώματα, ήμασταν κουρασμένοι από το δύσκολο ματς με τους Σίξερς, αλλά παίξαμε δυνατά και κερδίσαμε. Κάναμε τη δουλειά μας και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Δυνατά και ενωμένοι».

Κατά τη διάρκεια του ματς οι Ουίζαρντς προσάρμοσαν την άμυνά τους πάνω στον «Greek Freak», όμως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρήκε τον τρόπο να πληγώσει την αντίπαλη άμυνα, αναλαμβάνοντας την δημιουργία για τους συμπαίκτες του. Τα «Ελάφια» ήταν ανώτερα στο πρώτο ημίχρονο, καθώς προηγήθηκαν με 28-34 στο πρώτο δωδεκάλεπτο, ενώ έκλεισαν το ημίχρονο στο +11 (48-59), βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη τους.

Στο τρίτο δωδεκάλεπτο οι Ουίζαρντς ισορρόπησαν το ματς και κατάφεραν να ροκανίσουν την διαφορά στο τρίποντο (80-83), κάνοντας το παιχνίδι ντέρμπι στη τέταρτη περίοδο. Οι Μπακς, όμως όταν το ματς δυσκόλεψε βρήκαν τις λύσεις, με τον Γκρέισον Άλεν να πετυχαίνει τρίποντο-μαχαιριά 1:24 πριν την λήξη, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Τζρου Χόλιντεϊ που καθάρισε το ματς με έξι συνεχόμενους πόντους.

Ο Γιάννης πήρε πολύτιμες βοήθειες από τον Χόλιντεϊ, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας 19 πόντους, 2 ριμπάουντ και 7 ασίστ, με τον Τζεβόν Κάρτερ να κάνει εκπληκτικό ματς έχοντας 20 πόντους. Για τους Ουίζαρντς ξεχώρισε ο Μπράντλεϊ Μπιλ που με 33 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 ασίστ ήταν ο πρώτος σκόρερ, με τον Κρίσταπς Πορζίνγκις να ακολουθεί σε απόδοση έχοντας 24 πόντους, 13 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

NBAειδήσεις τώραΟυάσινγκτον ΓουίζαρντςΜιλγουόκι ΜπακςΓιάννης Αντετοκούνμπο