Αθλητισμός|08.03.2023 23:57

Champions League: Η κυνική Μπάγερν Μονάχου έσβησε ξανά το όνειρο της φλύαρης Παρί - Πέρασε και η Μίλαν στα προημιτελικά

Newsroom

Και στο τέλος περνάει η Μπάγερν Μονάχου! Όσο κι αν προσπάθησε η Παρί Σεν Ζερμέν, δεν βρήκε τρόπο για να παραβιάσει το τέρμα των Βαυαρών. Κι όταν μετά από 180 αγωνιστικά λεπτά δεν μπορείς να πετύχεις ούτε... μισό γκολ, τότε δεν μπορείς να έχεις ούτε ελπίδες, ούτε και προσδοκίες πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League, πόσο μάλλον απέναντι στην πανίσχυρη Μπάγερν.

Η... κυνική ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν μετά τη νίκη της στο Παρίσι με 0-1, επικράτησε και στην Αλιάντς Αρένα με 2-0 και πήρε το εισιτήριο για την οχτάδα του Champions League, όπου ήδη έχουν προκριθεί η Μπενφίκα, η Τσέλσι αλλά και η Μίλαν που απέσπασε ισοπαλία (0-0) στο Λονδίνο απ' την Τότεναμ. Αντιθέτως, για άλλη μια σεζόν η Παρί του Λιονέλ Μέσι, του Κιλιάν Μπαπέ και των υπόλοιπων σταρ, απέτυχε να φτάσει στο «άγιο δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δεν αρκούν τα εκατομμύρια για να έρθει η ποδοσφαιρική ευτυχία...

Η Μπάγερν άρχισε το ματς πιο δυναμικά παίρνοντας την κατοχή της μπάλας αλλά σταδιακά η Παρί έδειξε να γίνεται πολύ πιο επικίνδυνη ιδίως στην κόντρα επίθεση. Μάλιστα στο 25' είχε την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία αλλά ο Μέσι δεν μπόρεσε να νικήσει Ζόμερ και Ντε Λιχτ σε φάση διαρκείας. Η Μπάγερν είχε τη δική της στιγμή στο 31' με τον Μουσιάλα, όμως ο Ντοναρούμα αντέδρασε εξαιρετικά, ενώ η πιο μεγάλη ευκαιρία στο α' ημίχρονο σημειώθηκε στο 38' όταν ο Βίτίνια έκλεψε απ' τον Ζόμερ που έκανε λανθασμένη εκτίμηση, ο Μέσι πλάσαρε αλλά ο Ντε Λιχτ απομάκρυνε προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε και πάλι με την Μπάγερν να μοιάζει πιο απειλητική. Στο 52' η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της Παρί αλλά το γκολ που πέτυχε ο Τσούπο Μοτίνγκ ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Μίλερ. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στο 61', οπότε ο Μίλερ και ο Γκορέτσκα πίεσαν τον Βεράτι, ο πρώτος έκλεψε και πάσαρε στον δεύτερο μέσα στην περιοχή, που με τη σειρά του έστρωσε στον αμαρκάριστο Τσούπο Μοτίνγκ ο οποίος σκόραρε εύκολα για το 1-0 της Μπάγερν.

Η Παρί είχε σπουδαία ευκαιρία στο 65' με κεφαλιά του Ράμος αλλά ακόμα πιο σπουδαία ήταν η απόκρουση του Ζόμερ. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Γκνάμπρι στο 89'.

Μπάγερν Μονάχου: Ζόμερ – Στάνισιτς, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Ντέιβις – Κίμιχ, Γκορέτσκα – Κομάν (86’ Γκνάμπρι), Μίλερ (86’ Ζοάο Κανσέλο), Μουσιάλα (82’ Μανέ) – Τσούπο Μότινγκ (68’ Σανέ).

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα – Σέρχιο Ράμος, Μαρκίνιος (36’ λ. τρ. Μουκιελέ – 46’ λ. τρ. Μπισιαμπού), Ντανίλο Περέιρα – Χακίμι, Φαμπιάν Ρουίθ (76’ Ζαϊρ – Εμερί), Βεράτι, Βιτίνια (81’ Εκιτικέ), Νούνο Μέντες (82’ Μπερνάτ) – Μέσι, Εμπαπέ.

Τότεναμ - Μίλαν 0-0

Παράλληλα, στο Λονδίνο, η Μίλαν απέσπασε ισοπαλία (0-0) απ' την Τότεναμ και χάρη στη νίκη που πανηγύρισε στο πρώτο παιχνίδι στο Μιλάνο εξασφάλισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια (2012).

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο με την Τότεναμ να έχει την υπεροχή αλλά να μην απειλεί ούτε μία φορά και τη Μίλαν που ήταν πιο παθητική να έχει μια καλή ευκαιρία στο 17' με τον Μεσίας έπειτα από ωραία κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ. Η Μίλαν είχε άλλη μια ευκαιρία στο 51' με τον Ντίας αλλά ο Φόρστερ ήταν σε ετοιμότητα.

Στο 77' το έργο της Τότεναμ έγινε δυσκολότερο καθώς ο Ρομέρο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Ερναντέζ. Πάντως οι Λονδρέζοι είχαν την ευκαιρία του αγώνα στις καθυστερήσεις (93') αλλά ο Μενιάν πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση σε κεφαλιά του Κέιν. Στην εξέλιξη της φάσης η Μίλαν είχε δοκάρι με τον Οριγκί.

Τότεναμ: Φόρστερ, Ρομέρο, Λενγκλέ, Ντέιβις, Έμερσον (70΄Ριτσάρλισον), Σκιπ, Χόιμπιεργκ, Πέρισιτς (53΄Πόρο), Κουλουσέφσκι (83΄Σάντσες), Σον, Κέιν

Μίλαν: Μενιάν, Καλουλού, Τιό, Τομόρι, Μεσίας (56΄Σαλεμάκερς), Κρούνιτς, Τονάλι, Ερναντέζ, Μπραΐμ Ντίαθ (80΄Μπενασέρ), Ζιρού (81΄Οριγκί), Λεάο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤότεναμChampions LeagueΜπάγερν Μονάχουειδήσεις τώραΠαρί Σεν ΖερμένΜίλαν