Αθλητισμός|10.03.2023 23:00

Euroleague: Έβγαλε αντίδραση ο Παναθηναϊκός με «πύργο» Παπαγιάννη!

Newsroom

Έχοντας σε τρομερή βραδιά τον Γιώργο Παπαγιάννη ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση στο παρκέ, έκανε ένα μεγάλο come back και επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα στο ΟΑΚΑ με 75-66 για την Euroleague.

To Tριφύλλι έβαλε τέλος στο σερί έξι ηττών που είχε στη διοργάνωση, αφού πρώτα χρειάστηκε να βάλει... τέλος στις κακές αγωνιστικές του συνήθειες. Αν και βρέθηκε στο -16 στο 25', φανερά επηρεασμένο επιθετικά από την απουσία του Ντουέιν Μπέικον με απόφαση του Χρήστου Σερέλη, βρήκε λύσεις και επανήλθε. Οι Πράσινοι έπαιξαν σκληρή άμυνα, έβγαλαν εγωισμό και έφτασαν στην ανατροπή με επιμέρους σκορ 30-5.

Από εκεί και μετά όλα έγιναν πιο απλά. Οι γηπεδούχοι έβαλαν το... κορμί τους στη φωτιά, μοίρασαν πιο σωστά την μπάλα και έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα, που βελτίωσε το ρεκόρ τους στην Euroleague σε 9-19. Κυρίως, ήταν μια νίκη ψυχολογίας που ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη. Από την άλλη, η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς υποχώρησε στο 12-16 και έχασε σημαντικό έδαφος, στον «αγώνα δρόμου», που κάνει για την είσοδο στα πλέι οφ.

Για να φτάσει σε αυτή την νίκη ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε μια σπουδαία εμφάνιση του αρχηγού του, Γιώργου Παπαγιάννη. Ο Έλληνας σέντερ, που αυτή τη φορά τροφοδοτήθηκε περισσότερο, θύμισε τον περσινό εαυτό του και «έγραψε» εντυπωσιακά νούμερα (17 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο). Μάλιστα, στην 4η περίοδο ο PapaG ήταν νικητής και ορισμένων κρίσιμων στιγμών στην «πράσινη» άμυνα. Επιπλέον, διψήφιοι για το Τριφύλλι ήταν οι Ντέρικ Ουίλιαμς (13π.) και Ματ Τόμας (11π. με 3/6 τρίποντα), με το δίδυμο των πλέι μέικερ (Νέιτ Ουόλτερς - Πάρις Λι) να μοιράζει 8 ασίστ για 1 λάθος.

Πολλά χειροκροτήματα για τον Λευτέρη Μαντζούκα, που πήρε 11', τα έβαλε με... θηρία και βοήθησε τους «πράσινους». Πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς (12π.), στα... ρηχά έμειναν οι Λούκα Βιλντόζα (7π. με 2/8 σουτ και 4 ασίστ) και Φακούντο Καμπάτσο (0/2 σουτ, 4 ασίστ, 4 λάθη).

Μπετσίροβιτς για τεχνικός διευθυντής

Βέβαια, το παιχνίδι δεν είχε ενδιαφέρον μόνο για όσα έγιναν εντός παρκέ, αλλά και έξω από τις τέσσερις γραμμές. Αρχικά, με την απόφαση του Χρήστου Σερέλη να «κόψει» τον Ντουέιν Μπέικον από τη δωδεκάδα. Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν ταλαιπωρείται από κάποιον τραυματισμό και η απουσία του από την αποστολή ήταν «απόφαση προπονητή». Επιπλέον, ξεχωριστή σημασία είχε η παρουσία του Σάνι Μπετσίροβιτς δίπλα στον πάγκο του Σερέλη. Ο Σλοβένος βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και κάθισε δίπλα στον «πράσινο» πάγκο, καθώς αναμένεται να αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή στους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης.

Παναθηναϊκός: Π. Καλαϊτζάκης , Γουόλτερς 9 (3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Λι 7 (2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα) , Παπαγιάννης 17 (7/10 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 μπλοκ) , Μποχωρίδης, Γουίλιαμς 13, Γ. Καλαϊτζάκης , Τόμας 11, Πονίτκα 8 (5 ριμπάουντ, 3 ασίστ) , Γκριγκόνις 7 (4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μαντζούκας 3 (4 ριμπάουντ).

Ερυθρός Αστέρας: Βιλντόσα 7 , Λαζάρεβιτς 2, Καμπάσο, Μίτροβιτς 5, Μάρτιν, Ντόμπριτς 8 (2), Ιβάνοβιτς 6 (2), Νέντοβιτς 12, Μάρκοβιτς 3 (1), Κούζμιτς 6, Πετρούσεβ 12, Μπέντιλ 5.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παναθηναϊκόςειδήσεις τώραEuroleagueΕρυθρός Αστέρας