Αθλητισμός|14.03.2023 23:52

Εξωγήινος Χάαλαντ στο Champions League: Πέτυχε πέντε γκολ στο 7-0 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Λειψίας!

Newsroom

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας απ' τον απίθανο Έρλινγκ Χάαλαντ! Ο φοβερός και τρομερός Νορβηγός στράικερ της Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε πέντε γκολ στην εντυπωσιακή επικράτηση των Πολιτών επί της Λειψίας με 7-0 και ουσιαστικά οδήγησε την ομάδα του στα προημιτελικά του Champions League για έκτη σερί σεζόν! Η Ίντερ πήρε το άλλο εισιτήριο για την οχτάδα καθώς άντεξε στην ασφυκτική πίεση της Πόρτο (0-0).

Οι ομάδες των προημιτελικών

  • Μπενφίκα
  • Τσέλσι
  • Μπάγερν Μονάχου
  • Μίλαν
  • Μάντσεστερ Σίτι
  • Ίντερ

Ο εξωγήινος Χάαλαντ σε μια βραδιά γεμάτη ρεκόρ, έκανε πενταρέ σε διάστημα 35 λεπτών! Έφτασε στο χατ-τρικ στο φινάλε του ημιχρόνου με γκολ στο 22', το 24' και το 45+2' (3-0), πέτυχε καρέ στο 54' (5-0) και πενταρέ στο 57' για το 6-0, ενώ μεσολάβησε το 4-0 του Γκιουντογκάν στο 49' κι ακολούθησε το 7-0 του Ντε Μπρόινε στο 92'.

Ο φορ της Σίτι ισοφάρισε την εξωπραγματική επίδοση του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος είχε επίσης πετύχει πέντε γκολ σε ματς της Μπαρτσελόνα με τη Λεβερκούζεν το 2012 για το Champions League. Kι αν ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν τον έβγαζε απ' το παιχνίδι... μόλις στο 63' (σε ένα τρομερό standing ovation), δεν αποκλείεται να πήγαινε ακόμα πιο μακριά.

Ο Χάαλαντ έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που πετυxαίνει πενταρέ καθώς είχε προηγηθεί και ο Βραζιλιάνος Λουίζ Αντριάνο της Σαχτάρ σε ματς με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ το 2014.

Παράλληλα, ο Χάαλαντ σε ηλικία 22 ετών και 236 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης που ξεπερνά τα 30 γκολ στην διοργάνωση (ο Μπαπέ το είχε πετύχει σε ηλικία 22 ετών και 352 ημερών), ενώ την ίδια στιγμή έγινε κι ο παίκτης που χρειάστηκε τα λιγότερα παιχνίδια (μόλις 25) για να φτάσει σε αυτόν τον αριθμό των γκολ, σπάζοντας το ρεκόρ του Φαν Νίστελροϊ, ο οποίος είχε χρειαστεί 34!

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Στόουνς (64' Γκόμεζ), Ακάνζι, Ντίας, Ακέ, Ρόδρι (64' Φίλιπς), Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκιουντογκάν (55' Μαχρέζ), Γκρίλις (55' Φόντεν), Χάαλαντ (63' Άλβαρες)

Λειψία: Μπλάσβιχ, Χένριχς, Όρμπαν, Γκβάρντιολ, Ράουμ, Λάιμερ, Καμπλ, Χαϊντάρα (63' Σιμακάν), Σομποσλάι (72' Όλμο), Βέρνερ (62' Πόουλσεν), Φόρσμπεργκ (63' Σίλβα)

Έσπασαν καρδιές στο Ντραγκάο

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς έσπασαν καρδιές μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Η Πόρτο, που έψαχνε μανιωδώς ένα γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση, έχασε αδιανόητη τριπλή ευκαιρία με δύο δοκάρια κι ένα διώξιμο στη γραμμή στο 95’ και η Ιντερ κράτησε το 0-0 στο Ντραγκάο και πέρασε στα προημιτελικά του Champions League δια πυρός και σιδήρου χάρη στο 1-0 του πρώτου αγώνα. Οι Νερατζούρι κατάφεραν να φτάσουν στους 8 της διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 2011.

Πόρτο: Κόστα, Πεπέ, Καρντόζο, Μαρκάνο, Σανουσί (85' Γουέντελ), Εουστάκιο (71' Φράνκο), Ουρίμπε (85' Ναμάσο), Γκρούγιτς, Εβανίλσον (70' Μαρτίνεθ), Ταρεμί, Γκαλένο

Ίντερ: Ονανά, Νταρμιάν (80' Σκρίνιαρ), Ατσέρμπι, Μπαστόνι (74' Ντε Φράι), Ντάμφρις, Μπαρέλα (80' Μπρόζοβιτς), Τσαλχάνογλου, Μικίταριαν, Ντιμάρκο (70' Ντ' Αμπρόζιο), Μαρτίνες, Τζέκο (70' Λουκάκου)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΛειψίαΈρλινγκ ΧάαλαντΜάντσεστερ ΣίτιΙντερChampions LeagueΠόρτοειδήσεις τώρα