Αθλητισμός|18.03.2023 20:20

Formula 1: «Σίφουνας» Πέρες στη Σαουδική Αραβία με δεύτερη pole position καριέρας - Εγκατάλειψη και 15η θέση για Φερστάπεν

Newsroom

Το πρόβλημα στον κινητήρα του Μαξ Φερστάπεν στο Q2 άνοιξε τον δρόμο για μια εύκολη pole position για τον Σέρχιο Πέρες. Ο Μεξικανός πιλότος της Red Bull ήταν ο ταχύτερος όλων στις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα της Σαουδικής Αραβίας και θα εκκινήσει απ' την πρώτη θέση στον κυριακάτικο αγώνα (19/3, 19.00). Αυτή ήταν η δεύτερη pole position στην καριέρα του και φαίνεται ότι η πίστα της Τζέντα του ταιριάζει περισσότερο απ' οποιαδήποτε άλλη καθώς εκεί πήρε και την πρώτη pole position, πριν από έναν χρόνο, έπειτα από 215 αγώνες στη Formula 1!

Αντιθέτως, οι κατατακτήριες δοκιμές δεν πήγαν καλά για τον teammate του στη Red Bull, Μαξ Φερστάπεν. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα κι εγκατέλειψε στο Q2 με αποτέλεσμα να εκκινήσει απ' την 15η θέση στον αγώνα της Κυριακής. Πάντως η Red Bull, είτε με τον έναν είτε με τον άλλο οδηγό της, ήταν ταχύτερη και πήρε την pole position και στον δεύτερο αγώνα της νέας σεζόν.

Από εκεί και πέρα, η Ferrari έδειξε σημάδια ανάκαμψης καθώς ο Λεκλέρκ κατέλαβε τη δεύτερη θέση και θα εκκινήσει για πρώτη φορά εφέτος απ' την πρώτη γραμμή, ενώ και πάλι είχε καλή παρουσία η Aston Martin με τον Φερνάντο Αλόνσο να τερματίζει τρίτος και τον Λανς Στρολ έκτος. Ο Ράσελ με τη Mercedes θα εκκινήσει απ' την τέταρτη θέση και ο Κάρλος Σάινθ με την άλλη Ferrari απ' την πέμπτη.

Ο Σεμπαστιάν Οκόν με την Alpine ήταν έβδομος, ο Λιούις Χάμιλτον έμεινε και πάλι πίσω με τη Mercedes (8ος), ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν ο ταλαντούχος Όσκαρ Πιάστρι (9ος) με τη McLaren και ο Πιερ Γκασλί (10oς) με την Alpine.

Το grid του κυριακάτικου αγώνα

  1. Πέρες
  2. Λεκλέρκ
  3. Αλόνσο
  4. Ράσελ
  5. Σάινθ
  6. Στρολ
  7. Οκόν
  8. Χάμιλτον
  9. Πιάστρι
  10. Γκασλί
  11. Χούλκενμπεργκ
  12. Ζου
  13. Μάγκνουσεν
  14. Μπότας
  15. Φερστάπεν
  16. Τσουνόντα
  17. Αλμπον
  18. Ντε Βρις
  19. Νόρις
  20. Σάρτζεντ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραRed BullΤζορτζ ΡάσελFormula 1Φερνάντο ΑλόνσοGP Σαουδικής ΑραβίαςAston MartinΛιούις ΧάμιλτονΜαξ ΦερστάπενΣέρχιο ΠέρεςMercedesΣαρλ ΛεκλέρκFerrari