Αθλητισμός|27.03.2023 15:30

Ένταση και φωνές στη σύσκεψη του Top 6 με Μπένετ και Μπαλτάκο για τη διαιτησία! «Εύχομαι να μην έχουμε αίματα» δήλωσε ο Μπέος!

Newsroom

Σε κλίμα... ντέρμπι διεξήχθη στα γραφεία της ΕΠΟ η συνάντηση με τους έξι των πλέι οφ της Super League, τον επικεφαλής της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο με θέμα τη διαιτησία.

Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησαν οι Β. Μαρινάκης, Κ. Καραπαπάς, την ΑΕΚ οι Δ. Μελισσανίδης, Γ. Κοσμάς, τον ΠΑΟΚ ο Μ. Γκαγκάτσης και διαδικτυακά ο Ι. Σαββίδης, τον Παναθηναϊκό οι Γ. Αλαφούζος, Λ. Μπουτσικάρης, τον Βόλο ο Α. Μπέος και τον Άρη ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Π.Μπιλίρης καθώς ο Θ. Καρυπίδης βρισκόταν εκτός Ελλάδας.

Υπήρξαν αναφορές για βαριές εκφράσεις πεζοδρομιακού τύπου, με τα ντεσιμπέλ να χτυπάνε... κόκκινο και τους ψυχραιμότερους να προσπαθούν με συνεχείς παρεμβάσεις να κατευνάσουν τα πνεύματα. Οι κραυγές μάλιστα διαπερνούσαν ακόμα και τους τοίχους κι έφταναν έξω από το σύσκεψη, ενδεικτικές της τεράστιας έντασης που επικράτησε.

Μπέος: «Είναι θέατρο σκιών»

Δεν είναι καθόλου τυχαία άλλωστε η τοποθέτηση του Αχιλλέα Μπέου κατά την αποχώρησή του (προτού ολοκληρωθεί η συνάντηση), όπου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εύχομαι να μην έχουμε αίματα». Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Απορώ γιατί τόσοι δημοσιογράφοι είστε εδώ, για να γράψετε ή να πάρετε δηλώσεις για ποιο πράγμα. Αυτό το ποδόσφαιρο δεν γίνεται όχι στο Τσιμπουτί, σε κανένα μέρος του κόσμου. Είναι μια φαρσοκωμωδία. Δεν ξέρω τον λόγο που μαζευτήκαμε εδώ, εδώ μαζεύτηκαν για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Δεν τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον αυτός που θα το πάρει να το αξίζει. Να ευχηθώ να μην έχουμε αίματα. Εγώ διαφωνώ με τέτοιες πρακτικές. Το τι έγινε μέσα θα σας το πουν οι άλλοι, εγώ δεν λέω τίποτα. Φώναξα, αντέδρασα για αυτές τις πρακτικές. Ως εκ τούτου, δεν πάει πουθενά το ποδόσφαιρο, εάν δεν γίνουν τομές εδώ και τώρα και παρθούν αποφάσεις. Λυπάμαι πολύ. Τι να καταλήξουν, το θέατρο των σκιών είναι μέσα».

Αλαφούζος: Ναι στους Έλληνες αλλά να εξαφανιστούν σε περίπτωση λάθους

Νωρίτερα, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αποχώρησε και ο Γιάννης Αλαφούζος. Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού αποκάλυψε επαφή που είχε δια ζώσης με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ενώ έκανε και πρόταση για Έλληνες διαιτητές υπό προϋποθέσεις! «Πήγα στην UEFA και πράγματι έχουμε πάρει την ενημέρωση ότι δεν γίνεται να έρθουν ελίτ διαιτητές. Όμως δεν δεχόμαστε και να έρχονται διαιτητές τύπου Νταμπάνοβιτς! Η κατάσταση γενικά είναι έκρυθμη στην κοινωνία και πρέπει να κάνουμε κάτι για να μη γίνει χειρότερη», ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Αλαφούζος και πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

«Εμείς θέλουμε τους καλύτερους δυνατούς διαιτητές. Αλλά, αν δεν μπορούν να έρθουν, ζητάω από εσάς κ.Μπένετ να βάλουμε ακόμα και Έλληνα διαιτητή. Όμως, σε περίπτωση λάθους, θα παραιτηθείτε κι εσείς, αλλά θα εξαφανιστεί από τους πίνακες και ο διαιτητής! Δεν γίνεται στην εποχή του VAR να συμβαίνουν εξόφθαλμα λάθη. Γι' αυτό και απαιτούμε ισονομία».

Το χρονικό της συνάντησης

H συνάντηση άρχισε στις 12.10, ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος αποχώρησε πρώτος περίπου στις 13.00 λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Στις 13.30 έφυγε ο Αχιλλέας Μπέος, ενώ κι ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποχώρησε προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία (περίπου 14.45) δίχως να κάνει κάποιο σχόλιο.

Στις 16.00 ήταν η σειρά του Βαγγέλη Μαρινάκη να αποχώρησει λέγοντας κατά την έξοδό του: «Περιμένετε από μένα να σας πω τι είναι η ΕΠΟ; Δεν ξέρετε τι είναι η ΕΠΟ; Η ΕΠΟ είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει»... Λίγα λεπτά μετά ολοκληρώθηκε η συνάντηση δίχως αποτέλεσμα καθώς ο Ολυμπιακός αποχώρησε λίγα λεπτά προτού υπάρξει συμφωνία για κοινή επιστολή προς την UEFA.

Μαρινάκης στους δημοσιογράφους: «Όλα τα σκ.... μαζεμένα»

Πριν από την έναρξη της συνάντησης πάντως αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η ατάκα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και προέδρου της Super League Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους είπε: «Όλα τα σκ... μαζεμένα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Big 4Γιάννης ΑλαφούζοςΒαγγέλης ΜαρινάκηςΟλυμπιακόςΠΑΟΚΑχιλλέας ΜπέοςΠαναθηναϊκόςΑρηςΔημήτρης ΜελισσανίδηςΑΕΚΙβάν ΣαββίδηςΣτιβ Μπένετπλέι οφΒόλος ΝΠΣΚΕΔΕΠΟSuperLeagueδιαιτησία