Αθλητισμός|02.04.2023 22:52

Αδιανόητη γκέλα και χαμένη ευκαιρία για Ολυμπιακό - Ο Άρης ισοφάρισε (2-2) αν και έχανε 2-0 στο Καραϊσκάκη

Newsroom

O Ολυμπιακός κρατούσε στα χέρια του τη νίκη επί του Άρη απ' το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου καθώς πήρε προβάδισμα δύο γκολ (2-0) αλλά οι Κίτρινοι έκαναν μεγάλο come back και με δύο γκολ στο 70' και το 81' ισοφάρισαν σε 2-2 κάνοντας ζημιά στους Πειραιώτες, που έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League.

Oι Πειραιώτες πλήρωσαν την χαλαρότητα που έδειξαν στο β' ημίχρονο αλλά και το γεγονός ότι άρχισαν να σκέφτονται τη διαχείριση ενόψει των ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό που ακολουθούν τις επόμενες ημέρες. Και το πλήρωσαν ακριβά με την απώλεια δύο πολύτιμων βαθμών. Απ' την άλλη πλευρά, ο Άρης πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει με τον Βόλο για την πέμπτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.

Βαθμολογία

  1. Παναθηναϊκός 63
  2. ΑΕΚ 63
  3. Ολυμπιακός 60
  4. ΠΑΟΚ 57
  5. Άρης 41
  6. Βόλος 40

Το παιχνίδι από το ξεκίνημά του είχε καλό ρυθμό κι αφού χάθηκαν ευκαιρίες κυρίως απ' τον Ολυμπιακό, οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν το πρώτο γκολ στο ματς στη 19η τελική τους προσπάθεια! Ο Χουάνγκ σούταρε από μακριά και έγραψε το 1-0 στο 36' αφήνοντας... άγαλμα τον Σιαμπάνη. Το ημίχρονο τελείωσε με τον Ολυμπιακό να έχει προβάδισμα (είχε κι ένα δοκάρι σε... αυτοδοκάρι του Μπράμπετς!), το οποίο έγινε ακόμα μεγαλύτερο στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου. 

Στο 52' από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Παπασταθόπουλος με κεφαλιά έγραψε το 2-0 στο 52'. Οι Πειραιώτες που είχαν χάσει λόγω τραυματισμού τον Κανός απ' το πρώτο ημίχρονο, αναγκάστηκαν να αλλάξουν και τον Μπα, ενώ άρχισαν να βάζουν στο μυαλό τους και τα επερχόμενα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό θεωρώντας ότι έχουν εξασφαλίσει το τρίποντο.

Οι Κίτρινοι δεν τα παράτησαν και στο 70' επέστρεψαν στο παιχνίδι χάρη στο πείσμα του Ιτούρμπε και στον απρόσεκτο Ρέτσο. Ο Παραγουανός του Άρη έκλεψε την μπάλα και μείωσε σε 2-1, ενώ η ολική επιστροφή έγινε στο 81'. Ο Μάρβιν Πίρσμαν με ωραία ενέργεια σημάδεψε τον Καμάτσο ο οποίος έγραψε το τελικό 2-2.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να συνέλθουν από το σοκ, ωστόσο πλην ενός σουτ του Γιώργου Μασούρα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, που έδιωξε εντυπωσιακά ο Σιαμπάνης, δεν απείλησαν σε άλλο σημείο.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα (55’ Ρέτσος), Ρέαμπτσιουκ, Χουάνγκ (74’ Σαμασέκου), Κασάμι, Κανός (42’ Μασούρας), Φορτούνης (73’ Ροντρίγκες), Μπιέλ, Μπακαμπού (74’ Εμβιλά).

Αρης: Σιαμπάνης, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ντουκουρέ (75’ Νταμπό), Νταρίντα (57’ Ετέμπο), Πάλμα (75’ Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (57’ Ιτούρμπε), Χριστοδουλόπουλος, Γκρέι (90’+1’ Καμαρά)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

SuperLeagueειδήσεις τώραΟλυμπιακόςΑρης