Αθλητισμός|11.04.2023 19:00

Στον τελικό των κρίκων ο Λευτέρης Πετρούνιας με στόχο το έβδομο σερί Ευρωπαϊκό!

Newsroom

Την πρόκριση στον τελικό των κρίκων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στην Αττάλεια εξασφάλισε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής εκτέλεσε πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,3 και βαθμολογήθηκε με 14,733 καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα κατά την προσγείωση. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το Μεγάλο Σάββατο (15/4, 15:10 - 15:55 ώρα Ελλάδας), με τον 32χρονο γυμναστή να έχει στόχο το έβδομο σερί χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό.

Παράλληλα, εφόσον ο Πετρούνιας καταφέρει να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους για έβδομη φορά στην καριέρα του, θα ξεπεράσει τον Ούγγρο Κρίζτιαν Μπέρκι, ο οποίος έχει έξι χρυσά μετάλλια στον πλάγιο ίππο από το 2005 μέχρι το 2012. Ο Λευτέρης Πετρούνιας αναδείχτηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης στους κρίκους το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ έχει κατακτήσει τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Εξαιρετική εμφάνιση έκανε και ο Νίκος Ηλιόπουλος, που διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκριση στο σύνθετο ατομικό.

Η αυλαία της διοργάνωσης άνοιξε με τον προκριματικό της κατηγορίας ανδρών, με την εθνική ομάδα να συμμετέχει στον δεύτερο από τους τρεις ομίλους της ημέρας, αποτελούμενη από τους Λευτέρη Πετρούνια, Νίκο Ηλιόπουλο, Αντώνη Τανταλίδη, Στέφανο Τσολακίδη, Απόστολο Κανέλλο και τον πρωτοεμφανιζόμενο Αλκίνοο Γραικό, αφήνοντας αρκετά καλές εντυπώσεις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

γυμναστικήΛευτέρης Πετρούνιαςειδήσεις τώρα