Αθλητισμός|13.04.2023 10:22

Πρόταση Μπέου για τον τελικό Κυπέλλου στον Βόλο: «5.000 με 10.000 παιδιά κι από 1.000 ακριβά εισιτήρια σε κάθε ομάδα»

Newsroom

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας πλησιάζει καθώς την Μ. Πέμπτη (13/4) αναμένεται να κλειδώσει το ζευγάρι του τελικού, όμως παραμένει άγνωστο το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον τελικό αλλά η ημερομηνία τέλεσης της αναμέτρησης. Μετά την άρνηση της Κύπρου να φιλοξενήσει τον τελικό υπό τον φόβο επεισοδίων, η ΕΠΟ στρέφεται εκ νέου στις εγχώριες λύσεις με το Πανθεσσαλικό Στάδιο να βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς αποτελεί τη... μέση λύση δεδομένου ότι ο ΠΑΟΚ (εκκρεμεί ο δεύτερος ημιτελικός με τη Λαμία, ωστόσο το πρώτο ματς έληξε 1-5 υπέρ των Θεσσαλονικέων) και η ΑΕΚ θα βρεθούν ξανά σε τελικό.

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος αρχικά ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο φιλοξενίας του τελικού στο Πανθεσσαλικό, μιλώντας στην ΕΡΤ1 αποκάλυψε την πρόταση που έκανε για να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στον Βόλο, ενώ δήλωσε ότι εντός της ημέρας θα έχει ραντεβού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο. Σύμφωνα με τον κ. Μπέο προκειμένου να αποτελέσει γιορτή ο τελικός, στις εξέδρες θα πρέπει να βρεθούν 5.000-10.000 παιδιά από σχολεία κι από εκεί και πέρα να δοθούν σε κάθε ομάδα από 1.000 εισιτήρια με μεγάλο κόστος.

«Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως οι ποδοσφαιρικοί αγώνες είναι μία γιορτή. Η ΕΠΟ δεν έχει τον πρώτο λόγο σε αυτό το κομμάτι όσο οι ομάδες. Εγώ έκανα μία πρόταση. Καταρχάς είναι ντροπή που η Κύπρος δεν δέχεται μία γιορτή. Φανταστείτε πόσο φοβούνται οι άνθρωποι. Εγώ ξεκαθάρισα πως δεν θα δεχτώ να κάνουν επεισόδια και να σπάσουν την πόλη μου. Δηλαδή, να δώσουν ραντεβού θανάτου οι ανεγκέφαλοι των δύο ομάδων. Δεν είναι όλοι φίλαθλοι, υπάρχει μία μερίδα σκληροπυρηνικών που τους αρέσει η βία και οι ακραίες καταστάσεις» δήλωσε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Ο Βόλος είναι μία φιλόξενη πόλη που δέχεται πολίτες από όλο τον κόσμο και όλη την Ελλάδα με σκοπό να χαρούν. Ως εκ τούτου, είχα κάνει μία πρόταση. Να μπουν 5.000 με 10.000 παιδάκια από τα σχολεία για να χαρούν μία γιορτή, χωρίς να εμπλακούν σε καταστάσεις βίας. Κι από εκεί και πέρα, η κάθε ομάδα με καταστάσεις, ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ και με δική τους ευθύνη να πάρουν έως 1.000 εισιτήρια, αλλά με μεγάλο κόστος. Δηλαδή κάθε εισιτήριο να κοστίζει 70, 80 ή 100 ευρώ».

Ο δήμαρχος Βόλου συνέχισε λέγοντας: «Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες έκανα μία συζήτηση και με τον Αστυνομικό διευθυντή διότι εμένα με ενδιαφέρει η πόλη μου. Εγώ θα το χαρώ ως ουδέτερος παρατηρητής. Μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις που ανέφερα θα δεχτώ να γίνει ο τελικός στον Βόλο. Λίγο πριν βγούμε στον αέρα μού τηλεφώνησε ο κ. Μπαλτάκος και δώσαμε ραντεβού σε τρεις ώρες προκειμένου να δούμε με ποιες προϋποθέσεις μπορούμε διασφαλίσουμε από τη δική μας πλευρά την ομαλή διεξαγωγή του τελικού, δίχως προβλήματα την όμορφη πόλη του Βόλου. Κι από εκεί και πέρα, η ΕΠΟ, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

τελικός κυπέλλουειδήσεις τώραΚύπελλο ΕλλάδαςΒόλοςΑχιλλέας Μπέος