Αθλητισμός|18.04.2023 15:35

Independent: «Σχέδιο έκτακτης ανάγκης της UEFA για αλλαγή έδρας του τελικού του Champions League λόγω των τουρκικών εκλογών»

Newsroom

Η UEFA παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Τουρκία και έχει καταρτήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ώστε να μεταφέρει την έδρα του τελικού του Champions League από την Κωνσταντινούπολη εφόσον υπάρξει αναταραχή στη χώρα μετά τις τουρκικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 14 Μαΐου.

Αυτό αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Independent» σημειώνοντας ότι μπορεί η UEFA να υποστηρίζει τη διεξαγωγή του τελικού στην Κωνσταντινούπολη, όμως έχουν εκφραστεί αρκετές ανησυχίες για το ενδεχόμενο έντονης πολιτικής διαμάχης ως συνέπεια των εκλογών στην Τουρκία. «Η UEFA έχει πάρει πολλά μαθήματα καθώς και οι τρεις τελευταίοι τελικοί μετακόμισαν από την αρχική τους έδρα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μεταφέρθηκε δύο φορές από την Κωνσταντινούπολη λόγω του κορονοϊου, το 2020 στη Λισαβόνα και το 2021 στο Πόρτο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν στις 14 Μαΐου, λίγες εβδομάδες πριν από τον τελικό της 10ης Ιουνίου και πολιτικοί εμπειρογνώμονες έχουν προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να προκληθεί πολιτική αναταραχή.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «αν συμβεί αυτό, η UEFA θα εξέταζε τη μεταφορά του αγώνα. Και τώρα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένη μετά τις αλλαγές των τελευταίων τριών σεζόν: Το 2020 η φύση της πανδημίας απαιτούσε την αναβολή των νοκ άουτ αγώνων και τη μετάβαση σε ένα μίνι τουρνουά στη Λισαβόνα. Το 2021, χρονιά κατά την οποία η διοργάνωση έπρεπε να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, με την έξαρση του κορονοϊού η χώρα μπήκε στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, πράγμα που σήμαινε ότι ήταν αδύνατον να διεξαχθεί εκεί ένας αγώνας μεταξύ της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Σίτι. Όσο για τον τελικό της περασμένης σεζόν που θα γινόταν στην Αγία Πετρούπολη, μεταφέρθηκε λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και των αποφάσεων για απομόνωση της Ρωσίας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚωνσταντινούποληεκλογέςChampions Leagueτελικός Champions Leagueειδήσεις τώρα