Αθλητισμός|20.04.2023 16:19

Ανεβασμένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς - Άνετη νίκη και πρόκριση επί του Σαποβάλοφ στη Βαρκελώνη

Newsroom

Παίζοντας με άνεση και δείχνοντας σε σαφώς καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με το Μόντε Κάρλο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αστάθεια του Ντένις Σαποβάλοφ και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του τουρνουά της Βαρκελώνης για τέταρτη φορά στην καριέρα του.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έπαιξε μεθοδικά και με σοβαρότητα ξεπερνώντας με άνεση  το εμπόδιο του 24χρονου Καναδού (Νο.28) με 6-3, 6-2 σε 77 λεπτά. Επόμενος αντίπαλός του στον δρόμο για τον πρώτο χωμάτινο τίτλο της σεζόν θα είναι ο Αυστραλός Άλεξ Ντε Μινόρ (Νο.19) κόντρα στον οποίο έχει οκτώ νίκες σε ισάριθμους αγώνες!

Τα πολλά αβίαστα λάθη (27) που είχε ο Σαποβάλοφ δεν έμειναν ανεκμετάλλευτα απ' τον Έλληνα πρωταθλητή, που έδειξε σταθερότητα στο σερβίς του για δεύτερο σερί ματς. Ήταν η δεύτερη νίκη επί του Καναδού σε σύνολο πέντε αγώνων.

Ο προημιτελικός με τον Ντε Μινόρ θα γίνει την Παρασκευή (21/4) και ο νικητής θα παίξει με έναν εκ των Σίνερ - Νόρι/Μουζέτι στα ημιτελικά του Σαββάτου. Σημειωτέον ότι ο Τσιτσιπάς θα έχει διπλή αποστολή την Παρασκευή καθώς παίζει και στα προημιτελικά του διπλού με παρτενέρ τον Νικολά Μαού και αντιπάλους τους Κούλχοφ/Σκάπσκι, Νο.1 του ταμπλό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςATP Barcelona Openειδήσεις τώρα