Αθλητισμός|08.03.2019 11:02

Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ: Ο «διάβολος» µε το αγγελικό πρόσωπο!

Αλέξανδρος Λοθάνο

Mε τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον να πανηγυρίζει σαν µικρό παιδί την επική ανατροπή επί της Παρί Σεν Ζερµέν και τον Ερίκ Καντονά, θεµέλιο λίθο της αναγέννησης των «κόκκινων διαβόλων», έστω και αν είχε αποχωρήσει από την οµάδα, να µοιράζει συγχαρητήρια.

Στο επίκεντρο ο «δολοφόνος µε το αγγελικό πρόσωπο», η αύρα του οποίου ενέπνευσε τη Γιουνάιτεντ ώστε να γίνει η πρώτη οµάδα στην ιστορία του Champions League που προκρίνεται έχοντας χάσει µε δύο γκολ διαφορά στο πρώτο παιχνίδι µέσα στην έδρα της. «Ολε Γκούναρ, τρεις γρήγορες ερωτήσεις: Πόσα χρόνια συµβόλαιο θέλεις; Τι µισθό; Πού θέλεις να τοποθετηθεί το άγαλµά σου;» ήταν οι απίθανες ερωτήσεις του χαµογελαστού δηµοσιογράφου πλέον Γκάρι Νέβιλ, συµπαίκτη του Σόλσκιερ σε εκείνη τη θρυλική οµάδα, ο οποίος µε την παρουσία του έδινε επιπλέον «κόκκινο» άρωµα στα αποδυτήρια του παριζιάνικου γηπέδου.

«Αυτό είναι το πνεύµα της Γιουνάιτεντ. Εχουµε βιώσει και εµείς µερικές τέτοιες στιγµές, ε;» ήταν η αυθόρµητη απάντηση του 46χρονου Νορβηγού, ο οποίος βρίσκεται στο τιµόνι της οµάδας ως «δανεικός» από τη Μόλντε (και όµως…), αλλά θεωρείται δεδοµένο ότι µέχρι τον Μάιο θα υπογράψει νέο, κανονικό συµβόλαιο ως πρώτος προπονητής. Και όχι άδικα, αφού υπό την καθοδήγησή του και την πολύτιµη συνεισφορά του Μάικ Φίλαν, εκ των βασικότερων συνεργατών του σερ Αλεξ στη χρυσή εποχή της Γιουνάιτεντ, η οµάδα µετρά 14 νίκες, δύο ισοπαλίες και µια (ανώδυνη) ήττα, έχει ανέβει από την έβδοµη στην τέταρτη θέση της Premier League, ενώ βρίσκεται στα προηµιτελικά του Champions League (για πρώτη φορά από το 2014) και του Κυπέλλου. Το πιο σηµαντικό, όµως, είναι πως έχει γίνει ξανά ανταγωνιστική, ικανή να κυριαρχεί, θυµίζοντας κατά διαστήµατα τη µεγάλη Γιουνάιτεντ. Του Ολε Γκούναρ, του σερ Αλεξ και του Ερίκ...

1 δισ. στα σκουπίδια

Το 3-1 της Γιουνάιτεντ στο Παρίσι δεν ήταν το µοναδικό της ηµέρας, αφού η Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο επικράτησε της Ρόµα στην παράταση, επίσης µε 3-1 (26’ Τικίνιο, 52’ Μαρεγκά, 117’ πέν. Αλεξ Τέλες - 37’ πέν. Ντε Ρόσι), επιστρέφοντας στα προηµιτελικά για πρώτη φορά από το 2015. Το πρώτο µατς, όµως, ήταν αυτό που προκάλεσε αίσθηση, αφού αποτέλεσε και τον τρίτο διαδοχικό αποκλεισµό της Παρί Σεν Ζερµέν στη φάση των «16».

Ο Νασέρ αλ Κελαϊφί και η αστείρευτη πηγή χρηµάτων από το Κατάρ έχουν δώσει πάνω από 1,1 δισ. ευρώ για να δει την οµάδα στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά κάθε χρόνο το όνειρο µετατρέπεται σε εφιάλτη. Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά σειρά έβαλαν «φρένο» στους στόχους της Παρί, η οποία κινδυνεύει το καλοκαίρι να χάσει µερικά από τα αστέρια της που ίσως δεν βλέπουν... ευρωπροκοπή στη γαλλική πρωτεύουσα. «Αυτό είναι ντροπή. Βάζουν τέσσερις ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν από ποδόσφαιρο για να δουν τη φάση -σε αργή κίνηση- και αυτό δεν υπάρχει. Πώς θα βάλει το χέρι του στην πλάτη;» αναρωτήθηκε για το καθοριστικό πέναλτι (µέσωVAR) του Πρεσνέλ Κιµπεµπέ ο Νεϊµάρ, ο οποίος µπορεί να γίνει ο πρώτος που θα επιδιώξει να φύγει (η Ρεάλ τον περιµένει µε ανοιχτές αγκάλες), µε τον Κιλιάν Μπαπέ να... καραδοκεί.

Όλε Γκούναρ ΣόλσκιερΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΣερ Άλεξ Φέργκιουσον