Αθλητισμός|25.04.2023 08:10

Ασκήσεις για να χάσετε πόντους

Μάντη Περσάκη

ΑΣΚΗΣΗ 1

Ξεκινάω από τετραποδική στάση με τα πόδια λυγισμένα, στηρίζομαι σε παλάμες και στα δάκτυλα του ενός ποδιού, έχοντας τα δάκτυλα του ενός ποδιού να ακουμπούν πάνω στην αντίθετη γάμπα. Με  την εκπνοή, φέρνω πίσω τον κορμό και τεντώνω το ένα πόδι προς τα πάνω με τα δάκτυλα προς το ταβάνι. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Ξαπλώνω στο στρώμα έχοντας τεντωμένα αντίθετο χέρι-πόδι, με το άλλο πόδι να πατάει λυγισμένο στο στρώμα. Εκπνέοντας, σηκώνω ψηλά τον κορμό και στρίβω προσπαθώντας να ενώσω αντίθετο χέρι- πόδι. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά. 

ΑΣΚΗΣΗ 3

Παραμένω ξαπλωμένος στο στρώμα, έχοντας τα πόδια λυγισμένα στον αέρα και τον κορμό όσο πιο ψηλά με τα χέρια λυγισμένα πίσω από τον αυχένα. Με την εκπνοή και για 1’, τεντώνω εναλλάξ τα πόδια προσπαθώντας ταυτόχρονα να ενώσω τις παλάμες πίσω από το λυγισμένο πόδι. 

ΑΣΚΗΣΗ 4

Ξαπλώνω στο στρώμα, με τα πόδια λυγισμένα και τα γόνατα στραμμένα προς τα έξω ώστε να ακουμπούν τα πέλματα μεταξύ τους και με τα χέρια λυγισμένα πίσω από το κεφάλι. Με την εκπνοή, προσπαθώ να ακουμπήσω ίδιο αγκώνα- γόνατο σφίγγοντας πολύ καλά την κοιλιά και επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.

ειδήσεις τώραασκήσεις