Αθλητισμός|29.04.2023 20:15

Ιστορικός ευρωπαϊκός θρίαμβος του Απόλλωνα Σμύρνης στο πόλο - Κατέκτησε το Challenger Cup με νίκη επί της Τεράσα!

Newsroom

Ο Απόλλων Σμύρνης έγραψε ιστορία καθώς κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του. Η ομάδα πόλο της Ελαφράς Ταξιαρχίας που ιδρύθηκε πριν από μόλις εννέα χρόνια και ανέβηκε στην Α1 πριν από μια τετραετία, νίκησε την ισπανική Τεράσα για δεύτερη φορά και σήκωσε το Len Challenger Cup.

Μετά τη νίκη με 12-11 στην Αθήνα, οι Κυανόλευκοι επικράτησαν 18-14 και στην έδρα της Τεράσα φτάνοντας σε μια ιστορική επικράτηση. Πρόκειται αν μη τι άλλο για μια μεγάλη δικαίωση για τους Γιώργο και Ζάχο Αφρουδάκη που έχουν τα ηνία της ομάδας.

Πρώτος σκόρερ για τον Απόλλωνα ήταν ο Βίτσκοβιτς με πέντε τέρματα, ενώ τέσσερα είχε ο Μπογκντάνοβιτς. Όλοι οι παίκτες του Δεληγιάννη πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και έφτασαν στην ιστορική νίκη.

Ο Απόλλων έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο μετά τον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη. Ο ΝΟΒ σήκωσε το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1997 και ο Ολυμπιακός το Champions League το 2002 και το 2018.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 4-4, 4-7, 3-3

Τεράσα: Μότος, Γουίλσον, Σάντσες, Αλαρκόν 3, Φλόρες 3, Γκαρθία, Ντελγκάδο 4, Σαμπαντέλ, Πέρεθ, Ντε Λέρα 2, Ροντρίγκεθ 1, Τσίκο 1, Σάντσεθ

Απόλλων: Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας 2, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραΐμης 1, Χονδροκούκης 1, Βίτσκοβιτς 5, Γαρδίκας, Μυριλος, Σολανάκης 2, Καβουσάνος

ειδήσεις τώραΠόλοΑπόλλων Σμύρνης