Αθλητισμός|30.04.2023 16:22

Ο Μπέικον παραδέχθηκε ότι χτύπησε τον Μαντζούκα και μίλησε για απειλές αλλά ο Παναθηναϊκός απάντησε κάνοντας λόγο για «ξενύχτια, αλκοόλ, ουσίες και βιαιοπραγίες»

Newsroom

Ο Ντούειν Μπέικον σε live στο Instagram παραδέχθηκε πως χτύπησε τον Λευτέρη Μαντζούκα διότι, όπως ανέφερε, τον προκάλεσε, ενώ κατήγγειλε ότι είχε τέσσερις σεκιούριτι έξω από το σπίτι του κατόπιν εντολής του προέδρου σε περίπτωση που συνέχιζε τα ξενύχτια.

Ο Αμερικανός άσος αποτελεί παρελθόν από τον Παναθηναϊκό και σε live στο Instagram αναφέρθηκε στο περιστατικό που αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την αποχώρησή του. «Έδειρα τον Μαντζούκα γιατί με προκάλεσε», τόνισε χαρακτηριστικά, παραδεχόμενος πως χτύπησε συμπαίκτη του.

Μάλιστα στη συνέχεια ο Μπέικον αναφέρθηκε και στο περιστατικό στη Γαλλία μετά το ματς του Τριφυλλιού κόντρα στη Μονακό και το ξενύχτι του με τον Μάικ Τζέιμς, κάτι που αρνήθηκε. Την ίδια στιγμή πάντως ο συμπατριώτης του τιμωρήθηκε από τους Μονεγάσκους.

«Είχα μέσο όρο 17 πόντους ανά παιχνίδι, το μεγαλύτερο ποσοστό στην ομάδα. Μην πιστεύετε ό,τι ακούτε. Πέρασα πολλές περίεργες καταστάσεις οπότε δε με νοιάζει καθόλου που γυρίζω σπίτι μου νωρίτερα αφού εξακολουθώ να παίρνω τα χρήματά μου. Πείτε στους Έλληνες δημοσιογράφους να το γράψουν αυτό», ήταν τα λόγια του.

Ο Μπέικον τόνισε στο live του πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε βάλει σεκιούριτι έξω από το σπίτι του για να αποφευχθούν τα νυχτοπερπατήματα, ενώ μίλησε και για απειλές εις βάρος του. «Έβαλαν τέσσερις security έξω από το σπίτι μου και τους είπαν να μου σπάσουν τα πόδια αν φύγω. Όλα αυτά επειδή χάσαμε το παιχνίδι, λες και ήταν μόνο δικό μου λάθος, όχι ολόκληρης της ομάδας. Ήρθαν στα αποδυτήρια και τα έλεγαν αυτά, απειλώντας μας και έβαλαν security έξω από το σπίτι το δικό μου, του Πάρις Λι και του Ντέρικ Ουίλιαμς. Εγώ όμως ήμουν εκεί, να παίζω ακόμα και με τους τραυματισμούς μου».

Η απάντηση του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός απάντησε άμεσα στα όσα ισχυρίστηκε ο Ντουέιν Μπέικον. Οι Πράσινοι έκαναν λόγο για κάκιστη συμπεριφορά του Αμερικανού άσου και για βιαιοπραγίες, που, παρόλα αυτά, προσπάθησαν να προστατεύσουν. Μάλιστα ξεκαθαρίζουν πως ο Αμερικανός άσος δεν σεβάστηκε ποτέ τον σύλλογο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο Τριφύλλι: «Για μήνες προσπαθούσαμε να προστατεύσουμε τον ίδιο αλλά και τη φήμη της ομάδας από όσα ανήκουστα συνέβαιναν. Δυστυχώς, όμως, αναγκαστήκαμε να λύσουμε τη συνεργασία μας με έναν άνθρωπο που δε σεβάστηκε ποτέ την ομάδα, τους κανόνες και τα αποδυτήριά της. Σε μια ομάδα υπάρχουν εσωτερικοί κανονισμοί για ξενύχτια, κατανάλωση αλκοόλ, ουσιών, ωράρια, συμπεριφορές, βιαιοπραγίες και όλα όσα αφορούν την καθημερινότητά της. Στον Παναθηναϊκό και στις αξίες του δεν χώρα κανείς που δεν τα σέβεται. Κλείνοντας, ακόμη και αυτή τη στιγμή, δεν θα μπούμε σε αναλυτικές λεπτομέρειες από σεβασμό σε οποιονδήποτε έχει περάσει από την οικογένεια του Συλλόγου».

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός μάλιστα σε σχέση με τους τέσσερις σεκιούριτι που κατήγγειλε ο Μπέικον ότι υπήρχαν έξω από το σπίτι του, τοποθετήθηκε αναφέροντας πως πράγματι 1-2 φορές υπήρξαν άνθρωποι έξω από το σπίτι του για να τον προστατεύσουν μετά από όσα είχε διαπράξει στη νυχτερινή Αθήνα ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τον ίδιο.

Παναθηναϊκόςειδήσεις τώρα