Αθλητισμός|30.04.2023 22:10

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0: Ισόπαλο το ντέρμπι και το θρίλερ για τον τίτλο συνεχίζεται - Highlights

Newsroom

Το ντέρμπι κορυφής του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ έληξε δίχως νικητή και η αγωνία παρατείνεται καθώς οι δυο τους συνεχίζουν να πορεύονται από κοινού στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League.

Η Ένωση ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς έχοντας καλές ευκαιρίες και δύο δοκάρια, αλλά το Τριφύλλι έδειξε χαρακτήρα, στάθηκε όρθιο και κράτησε το 0-0 που του δίνει ένα προβάδισμα για τον τίτλο δεδομένου ότι διατηρεί το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία (τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο). Οι Κιτρινόμαυροι όμως έχουν θεωρητικά πιο βατό πρόγραμμα.

Οι Πράσινοι έχουν να παίξουν στη συνέχεια με ΠΑΟΚ (εντός), Ολυμπιακό (εκτός) και Άρη (εντός) και η ΑΕΚ με Ολυμπιακό (εντός), Άρη (εκτός) και Βόλο (εντός).

Ήταν ένα ντέρμπι για γερά νεύρα, με μεγάλη πίεση, άγχος ένταση και σασπένς μέχρι τέλους αλλά νικητής δεν υπήρξε κάτι που σημαίνει ότι το θρίλερ θα συνεχιστεί μάλλον μέχρι και την τελευταία αγωνιστική!

Βαθμολογία

  1. Παναθηναϊκός 76
  2. ΑΕΚ 76
  3. Ολυμπιακός 66
  4. ΠΑΟΚ 63
  5. Άρης 47
  6. Βόλος 40

Η εξέλιξη του ματς

1' Σέντρα στη Λεωφόρο με μερικά λεπτά καθυστέρησης λόγω καπνογόνων...

3' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Τσούμπερ να έχει κεφαλιά στο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα προσέκρουσε στην πλάτη του Μπρινιόλι ξαναχτύπησε στο δοκάρι προτού μπλοκάρει ο Ιταλός.

21' Αναγκαστική αλλαγή του Ρότα που δέχθηκε ένα χτύπημα στο πρόσωπο απ' τον Μπερνάρ. Μάτωσε και η μύτη του, ενώ αισθάνθηκε ζαλάδα και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Στη θέση του ο Πινέδα.

36' Τρομερή ευκαιρία της ΑΕΚ με νέο δοκάρι. Ο Τσούμπερ σούταρε μέσα απ' την περιοχή, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι, κατέληξε στον Ελίασον, ο οποίος επιχείρησε νέο σουτ, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Χουάνκαρ και κατέληξε στην αγκαλιά του Μπρινιόλι.

40' Νέα φάση για την ΑΕΚ με σουτ του Γκατσίνοβιτς μέσα απ' την περιοχή αλλά ήταν σε ετοιμότητα ο Μπρινιόλι. Προηγήθηκε τρομερή ατομική ενέργεια του Γκαρσία.

44' Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Σε εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ από δεξιά, ο Σπόραρ έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά.

45+6' Τέλος ημιχρόνου με το σκορ στο 0-0.

46' Σέντρα στο β' ημίχρονο...

46' Με αλλαγή άρχισε το β' ημίχρονο ο Παναθηναϊκός. Μαντσίνι αντί Τσέριν που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου.

56' Σωτήριο τάκλιν του Σένκεφελντ σε απειλητικό σουτ του Γαλανόπουλου μέσα απ' την περιοχή.

59' Διπλή αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με Ιωαννίδη αντί Σπόραρ και Κλεϊνχέισλερ αντί Μπερνάρ.

63' Προβολή του Μουκουντί μέσα απ' την περιοχή, η μπάλα λίγο άουτ.

69' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Σιμάνσκι αντί Γιόνσον.

71' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Τσόκαϊ αντί Παλάσιος.

74' Τριπλή αλλαγή για την ΑΕΚ: Αμραμπάτ, Μάνταλος, Φερνάντες αντί Ελίασον, Γαλανόπουλου και Γκατσίνοβιτς.

83' Πολύ δυνατή σύγκρουση του Βίντα με τον Τσόκαϊ κεφάλι με κεφάλι. Ο Αλβανός μέσος του Τριφυλλιού έπεσε άσχημα με το κεφάλι στο έδαφος αλλά συνήλθε και επέστρεψε στο ματς.

88' Βέρμπιτς αντί Κουρμπέλη για τον Παναθηναϊκό.

94' Λήξη στη Λεωφόρο. Όλα μηδέν και ισόβαθμοί στους 76 βαθμούς ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ στην κορυφή της Super League.

Οι ενδεκάδες

  • Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (88' Βέρμπιτς), Τσέριν (46' Μαντσίνι), Παλάσιος (71' Τσόκαι), Μπερνάρ (59' Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (59' Ιωαννίδης).
  • ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (21' Πινέδα), Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Γιόνσον (69' Σιμάνσκι),Γαλανόπουλος (74' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (74' Φερνάντες), Ελίασον (74' Αμραμπατ), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρασία.

Χιλιάδες φίλοι του Τριφυλλιού βρέθηκαν από νωρίς στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Επίσης, χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ βρέθηκαν στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή της Ένωσης προκειμένου να εμψυχώσουν την ομάδά τους.

Οι δύο προπονητές είχαν θερμό εναγκαλισμό πριν από τη σέντρα...

Εντυπωσιακά πανοραμικά πλάνα από τη Λεωφόρο...

Δεκάδες καπνογόνα άναψαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού...

SuperLeagueΑΕΚΠαναθηναϊκόςειδήσεις τώρα