Αθλητισμός|05.05.2023 08:25

Έγινε η νύχτα... μέρα στη Νάπολη: Στιγμιότυπα από τους ξέφρενους εορτασμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Ιταλίας μετά από τρεις δεκαετίες!

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo

Ένα τεράστιο και ξέφρενο πάρτι στήθηκε στη Νάπολη το βράδυ της Πέμπτης αφού η ομάδα της πόλης ανακηρύχτηκε πρωταθλήτρια Ιταλίας μετά από 33 χρόνια! Η Νάπολι τρεις δεκαετίες μετά την τελευταία φορά που κατέκτησε τον τίτλο, φέρνει ξανά το τρόπαιο του πρωταθλητή στην πόλη και οι φίλαθλοι της ομάδας ετοιμάζουν μια μοναδική φιέστα.

Φωνές, σημαίες, αμέτρητα πυροτεχνήματα γέμισαν τον ιταλικό ουρανό, με τους εορτασμούς να κρατούν όλη τη νύχτα! 

H ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας με την Ουντινέζε, παρουσία περίπου 10.000 οπαδών της (!) και κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της στη μετά Ντιέγκο Μαραντόνα εποχή και το τρίτο συνολικά από καταβολής ιταλικού ποδοσφαίρου καθώς τα άλλα δύο τα σήκωσε με τον Ντιέγκο ηγέτη το 1987 και το 1990.

Η φιέστα των Παρτενοπέι είχε πάρει αναβολή πριν από μια αγωνιστική μετά την εντός έδρας γκέλα με τη Σαλερνιτάνα, όμως το τρίτο σκουντέτο δεν μπορούσε να περιμένει. Mε το 1-1 στη Dacia Arena με την Ουντινέζε, η Νάπολι κατέκτησε και μαθηματικά ένα πρωτάθλημα που αναζητούσε επί 33 χρόνια! Ο Λόβριτς άνοιξε το σκορ στο 13' για την Ουντινέζε αλλά στο 53' ο «καυτός» Οσιμέν ισοφάρισε (έφτασε τα 22 γκολ σε 26 ματς στη Serie A) για το τελικό 1-1 που ήταν αρκετό για να αρχίσει το γλέντι!

Ήδη η Νάπολι... φλέγεται καθώς χιλιάδες κόσμου είχαν ξεχυθεί στους δρόμους από νωρίς περιμένοντας τη στέψη, ενώ το στάδιο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν κατάμεστο από 60.000 θεατές που παρακολουθούσαν από γιγαντοοθόνες την εξέλιξη του αγώνα στο Ούντινε. H ατμόσφαιρα ήταν απίθανη!

Κι ύστερα ακολούθησε το ξέσπασμα χαράς όχι μόνο στο γήπεδο αλλά σ' ολόκληρη την πόλη...

Η νύχτα έγινε... μέρα απ' τα αμέτρητα πυροτεχνήματα.

Στα αποδυτήρια οι παίκτες της Νάπολι έστησαν πάρτι!

 

Πολλοί ήταν οι φίλοι της Νάπολι που έσπευσαν για να πανηγυρίσουν μπροστά απ' το μνημείο του Ντιέγκο Μαραντόνα στο κέντρο της πόλης... 

Είναι μια νύχτα που θα θυμούνται για πάντα στη Νάπολι...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝάποληSerie AΝάπολιειδήσεις τώραεορτασμοίΙταλία