Αθλητισμός|05.05.2023 11:00

Δάκρυσε ο συγκινημένος Σπαλέτι μετά τον τίτλο της Νάπολι: «Είχαμε την προστασία του Μαραντόνα»

Newsroom

Μεθυσμένη πολιτεία είναι η Νάπολη μετά την ιστορική κατάκτηση του πρωταθλήματος Ιταλίας μετά από 33 χρόνια. Η ομάδα της πόλης εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο και ο αρχιτέκτονας αυτής της μεγάλης επιτυχίας Λουτσιάνο Σπαλέτι μπορεί πια να χαρεί και να ξεσπάσει.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα με την Ουντινέζε κι αφού η Νάπολι είχε ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια ο Σπαλέτι λύγισε μπροστά στις κάμερες κάνοντας ειδική αναφορά στην οικογένειά του...

Δεν ξέχασε όμως τα δύσκολα χρόνια που πέρασε μέχρι να φτάσει στην ποδοσφαιρική καταξίωση αλλά και τον σπουδαίο Ντιέγκο Μαραντόνα για τον οποίο είπε ότι η ομάδα έπαιζε... υπό την προστασία του. «Για όσους έχουν συνηθίσει να δουλεύουν σκληρά όπως εγώ, δεν είναι εύκολο. Δεν μπορώ να ξεσπάσω απόλυτα. Η χαρά είναι κάτι φευγαλέο. Κέρδισα, ναι, αλλά πρέπει να επιστρέψω και να δουλέψω», σχολίασε ο Ιταλός προπονητής των Παρτενοπέι.

Και πρόσθεσε με νόημα: «Η νίκη είναι υποχρεωτική για τη Νάπολι. Εχουν δει σπουδαίους προπονητές, σπουδαίους πρωταθλητές, ένα κοινό που είδε τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα να παίζει. Και σ' αυτό το αποτέλεσμα, υπάρχει μάλλον λίγη από την... προστασία του. Είναι δύσκολο να τους πεις πως είμαστε τρίτοι και αυτό είναι καλό».

Για το «χρυσό» γκολ του Οσιμέν σχολίασε: «Ο Οσιμέν είναι ένας πολύ πολύ δυνατός παίκτης, με καρδιά και διάθεση να τα δώσει όλα για την ομάδα. Ακόμη και στο πρώτο ημίχρονο τους κυνηγούσε όλους. Οπου πήγαινε η μπάλα, την κυνηγούσε διαρκώς σαν παιδί. Εκανε τόσα πράγματα στην ομάδα και έβαλε το καθοριστικό γκολ για το σκουντέτο, είναι μια δίκαιη ανταμοιβή γι' αυτόν».

Ντιέγκο Μαραντόναειδήσεις τώραΝάπολιΛουτσιάνο ΣπαλέτιSerie A