Αθλητισμός|17.05.2023 17:11

Πανοζάχος: «Στα 172.624.000 η επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ»

Newsroom

Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 3 εκατ. ευρώ αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που όταν καλυφθεί, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται στα 129.857.153 ευρώ! Φυσικά ο Ιβάν Σαββίδης έχει τον πρώτο λόγο για την ένεση ρευστότητας στο ταμείο του Δικέφαλου.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Δικεφάλου, Μάκης Γκαγκάτσης, ανέλαβε την ενημέρωση και τη διενέργεια της όλης διαδικασίας. Το «παρών» έδωσαν η Μαρία Γκοντσάρεβα, ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος και ο νομικός σύμβουλος Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Λόγω της οικονομικής κρίσης από την πανδημία και τον πόλεμο, η πρόταση ήταν η ΑΜΚ να γίνεται από εκείνους που μπορούν να διαθέσουν από 100.000 ευρώ και άνω, με τον πρώτο λόγο βεβαίως να ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη. Στα 129.857.153 ευρώ θα ανέλθει το μετοχικό εφάλαιο όταν ολοκληρωθεί και θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 26 Ιουνίου.

Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από τον Μάκη Γκαγκάτση σε ερωτήσεις των μικρομετόχων, ο οποίος «απασφάλισε», μιλώντας για τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος...

«Ο μεγαλομέτοχος στηρίζει για ακόμα μια φορά την ΠΑΕ»

Ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Δημήτρης Πανοζάχος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης Metropolis 95,5 αναφέρθηκε στην επένδυση που έχει κάνει ο Ιβάν Σαββίδης στην ομάδα. Αρχικά ανέφερε: «Ο μεγαλομέτοχος για μία ακόμα φορά κάλυψε τις ταμειακές άμεσες ανάγκες στηρίζοντας την ΠΑΕ οικονομικά και χορήγησε το ποσό των 3.000.000 ευρώ».

Για την οικονομική αυτάρκεια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Σε ό,τι αφορά το αυτάρκης οικονομικά, ο μεγαλομέτοχος το θέλει αλλά δεν είναι μόνο στο χέρι του, εξαρτάται γενικότερα από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό μπορεί να το επιδιώκει η διοίκηση αλλά εξαρτάται και από εξωγενείς παράγοντες. Ο στόχος είναι να είναι αυτοδύναμος και αυτάρκης αλλά μέχρι τώρα δεν είναι αυτάρκης οικονομικά, χωρίς να χρειάζεται να βάζει χρήματα ο μεγαλομέτοχος, αλλά αυτό αποτελεί τον στόχο».

Για τα χρήματα που έχει επενδύσει ο Ιβάν Σαββίδης είπε: «Μέχρι σήμερα η ΠΑΕ δεν αντιμετώπισε κανένα κενό και τα κάλυψε όλα όποτε χρειάστηκε ο μεγαλομέτοχος, 172.624.000 από το 2012 που βρίσκεται στην ομάδα».

ΠΑΟΚΙβάν Σαββίδηςειδήσεις τώρα