Αθλητισμός|20.05.2023 23:51

Ένταση, λογομαχίες, βροχή, διακοπές, αποδοκιμασίες και νίκη Μεντβέντεφ επί του Τσιτσιπά σε επεισοδιακό ματς στη Ρώμη!

Newsroom

Ήταν ένας επεισοδιακός τενιστικός μαραθώνιος. Το παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά (νούμερο 5)με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (νούμερο 3) ήταν πολυαναμενόμενο δεδομένης της... (μη) συμπάθειας που τρέφει ο ένας για τον άλλον. Ωστόσο, οι δυο τους τα πήγαν μια χαρά στο κορτ. Με τους υπόλοιπους όμως είχαν πρόβλημα...

Σε ένα ματς που άρχισε στις 17.25, τελείωσε στις 23.30 και διήρκησε συνολικά περίπου έξι ώρες (ο καθαρός αγώνας κράτησε 1 ώρα και 40 λεπτά) καθώς διεκόπη δύο φορές λόγω βροχής, ο Τσιτσιπάς είχε ένα απίστευτο ξέσπασμα εις βάρος της μητέρας του, την οποία έβρισε και την ανάγκασε να αλλάξει θέση. Απ' την άλλη πλευρά ο Μεντβέντεφ είχε τις καθιερωμένες κόντρες του με το κοινό που πολλές φορές τον αποδοκίμασε έντονα, ενώ είχε και διαφωνίες με τον διαιτητή.

Εν τέλει σ' αυτο το επεισοδιακό παιχνίδι μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Ρώσος, ο οποίος επικράτησε 2-0 σετ (7-5, 7-5) και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Masters της Ρώμης, οπου θα αντιμετωπίσει τον Ρούνε.

Ο Μεντβέντεφ έκανε νωρίς στο ματς το μπρέικ μόλις το πρώτο γκέιμ, όμως ο Τσιτσιπάς έφερε το ματς στα ίσια στο 4-4. Σε εκείνο το σημείο όμως, η βροχή δυνάμωσε στη Ρώμη και το παιχνίδι διεκόπη.

Πέρασαν 2 ώρες και 45 λεπτά για να γίνει επανεκκίνηση. Ο Τσιτσιπάς επικράτησε στο σερβίς του για το 5-4 αλλά και πάλι η βροχή δυνάμωσε με αποτέλεσμα να διακοπεί εκ νέου ο αγώνας.

Όταν άρχισε και πάλι ο αγώνας αργά το βράδυ, ο Μεντβέντεφ όχι μόνο κράτησε το σερβίς του για το 5-5 αλλά αμέσως μετά έκανε δεύτερο μπρέικ στον Τσιτσιπά μολονότι προηγήθηκε με 40-0! Ο Μεντβέντεφ τελείωσε το σετ στο σερβίς του για το 7-5.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε τον έλεγχο. Πολλές φορές έχει βγάλει νεύρα στο γήπεδο ξεσπώντας σε μέλη της οικογένειάς του αλλά αυτή τη φορά ξέφυγε τελείως. Φανερά εκνευρισμένος μετά το καθοριστικό μπρέικ που είχε ως αποτέλεσμα το χαμένο πρώτο σετ στον ημιτελικό του Masters της Ρώμης απ' τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, τα έβαλε με τη μητέρα του.

Ο Τσιτσιπάς εκνευρίστηκε διότι, όπως φώναξε, η μητέρα του έδινε οδηγίες στα ρωσικά την ώρα που σέρβιρε. Ο Έλληνας τενίστας όταν κάθισε στη θέση του ήταν έξω φρενών με τη μητέρα του, Γιούλια, η οποία κατά το παρελθόν υπήρξε πρωταθλήτρια του τένις.

Μάλιστα όπως ακούστηκε από μικροφώνου τής μίλησε με κακό τρόπο: «Μη μιλάς στα ρωσικά. Μίλα στα ελληνικά. Στα ρωσικά μη μιλάς. Μάνα σερβίρω και μιλάς στα ρωσικά. Φύγε από το γήπεδο καλύτερα, μη μιλάς στα ρωσικά. Μαλ... είσαι τελείως; Δεν μπορώ να καταλάβω τι περνάει από το μυαλό σου. Μιλάει στη δική της γλώσσα. Αν έχεις το Θεό σου»...

Και εν συνεχεία, προτού επιστρέψει στο κορτ για την έναρξη του δεύτερου σετ, το επεισόδιο είχε και συνέχεια καθώς ζήτησε απ' τη μητέρα του να φύγει. «Πρέπει να φύγει από το γήπεδο. Δεν μπορώ. Άμα συνεχίσω πρέπει να γίνει με το δικό μου τρόπο» ακούστηκε να λέει ο Τσιτσιπάς, ενώ η μητέρα του άλλαξε θέση φεύγοντας από το box του Έλληνα πρωταθλητή, όπου παρέμεινε ο πατέρας του Απόστολος.

Στο δεύτερο σετ ο Μεντβέντεφ άρχισε πάλι με μπρέικ (1-0) απέναντι στον εκνευρισμένο Τσιτσιπά που απάντησε για το 3-3 ισοφαρίζοντας. Σε εκείνο το σημείο μάλιστα φάνηκε να έχει το μομέντουμ αλλά και τη στήριξη του κοινού που φώναζε ρυθμικά το όνομά του. Όμως ο Ρώσος δεν πτοήθηκε, έκανε και δεύτερο μπρέικ και πάλι στο καθοριστικό 6-5 και έκλεισε το ματς με το σερβίς του για το 7-5.

ATP ΡώμηΤένιςειδήσεις τώραΣτέφανος ΤσιτσιπάςΝτανίλ Μεντβέντεφ