Αθλητισμός|11.03.2019 19:56

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι (ξανά) εδώ! (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Πριν από εννέα μήνες και οκτώ ημέρες, ο Ζινεντίν Ζιντάν αποχώρησε από την Ρεάλ Μαδρίτης, κουρασμένος και κορεσμένος, αλλά και επειδή έβλεπε ότι η απίστευτη νικηφόρα τριετία δεν θα μπορούσε να είχε συνέχεια.

Ο «Ζιζού» δικαιώθηκε πανηγυρικά, χωρίς αυτόν η Ρεάλ απέτυχε σε όλα τα μέτωπα (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και, κυρίως, Champions League) και, ύστερα από δύο συζητήσεις με τον πρόεδρο Φλορεντίνο Πέρεθ, συμφώνησε να επιστρέψει στην ομάδα με την οποία έγραψε ιστορία, με συμβόλαιο για φέτος και άλλες τρεις σεζόν (έως το καλοκαίρι του 2022, δηλαδή).

Ο Γάλλος, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα μετά από σχετικό ΔΣ του συλλόγου, παίρνει άμεσα την θέση του Σαντιάγο Σολάρι και γίνεται ο τρίτος προπονητής της Ρεάλ στην φετινή περίοδο, αφού τον είχε διαδεχθεί ο Γιούλεν Λοπετέγι. Φέτος, βεβαίως, η Ρεάλ δεν διεκδικεί με ρεαλιστικές ελπίδες κάποιον τίτλο, αφού έχει αποκλειστεί σε Κύπελλο και Champions League, ενώ στο πρωτάθλημα βρίσκεται δώδεκα βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, έντεκα αγωνιστικές πριν από το φινάλε της La Liga.

Ο Ζιντάν θα πρέπει να αξιολογήσει το ρόστερ, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά, ενόψει της νέας σεζόν και, βεβαίως, να εξασφαλίσει την θέση στην τετράδα και την έξοδο στο Champions League για την περίοδο 2019-2020. Στα δυόμισι χρόνια της παρουσίας του ως πρώτος προπονητής, ο   χρονος Γάλλος «μέτρησε» 104 νίκες, 29 ισοπαλίες και 16 ήττες και εννέα τίτλους, ήτοι έναν ανά 17 (!) ματς: Τρία (διαδοχικά) Champions League, ένα πρωτάθλημα, δύο Μουντιάλ Συλλόγων, δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης και ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Ζινεντίν ΖιντάνποδόσφαιροΡεαλ Μαδρίτης