Αθλητισμός|30.05.2023 19:00

ΑΕΚ: Έκλεισε η μεταγραφή του Σταύρου Πήλιου απ' τον ΠΑΣ Γιάννινα

Newsroom

Η πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν αποτελεί γεγονός. Η Ενωση τα βρήκε σε όλα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και αγοράζει τον πλάγιο μπακ Σταύρο Πήλιο, ο οποίος θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο.

Η ΑΕΚ έκανε το «colpo grosso» παίρνοντας έναν παίκτη που σύμφωνα με ρεπορτάζ ήταν «κλεισμένος» από τον Ολυμπιακό. Ωστόσο φαίνεται ότι ο 23χρονος ποδοσφαιριστής είχε ως προτεραιότητα τους Κιτρινόμαυρους. Σ' αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία του Ματίας Αλμέιδα, καθώς ο νεαρός αριστερός μπακ θεωρεί ότι υπό τις οδηγίες του Αργεντινού μπορεί να εξελιχθεί ποδοσφαιρικά, όπως συνέβη με πολλούς παίκτες της ΑΕΚ στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. Στην ΑΕΚ εκτιμούν ότι πρόκειται για παίκτη που θα διεκδικήσει εξαρχής θέση βασικού στην ομάδα κι ότι δεν αποτελεί απλώς μια λύση για το ροτέισον.

Ο Πήλιος είναι γεννηθείς το 2000 και ανήκει στον ΠΑΣ Γιάννινα από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας. Τη σεζόν 2021-22 παραχωρήθηκε ως δανεικός στον Ηρακλή, όπου έκανε «γεμάτη» σεζόν στη Super League 2 με 30 συμμετοχές, ενώ εφέτος είχε 23 παρουσίες στη Super League με τον Άγιαξ της Ηπείρου. Μαζί του αναμένεται να έρθει στην Αθήνα και ο μικρός αδελφός του, Αλέξης, ο οποίος είναι 20 ετών και θα ενταχθεί στην ΑΕΚ Β.

Ο Αλέξης Πήλιος είναι διεθνής με την εθνική Νεών, καθώς μετείχε στους προκριματικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19, που φιλοξενήθηκαν στη Ναύπακτο.

ΠΑΣ Γιάννιναειδήσεις τώραΑΕΚ