Αθλητισμός|31.05.2023 15:19

Άνετη πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στους 32 του Roland Garros

Newsroom

Μια μια σοβαρή εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε κυριαρχικά και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του Roland Garros. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε του 30χρονου Ισπανού Ρομπέρτο Καρμπαγές Μπαένα (νούμερο 57) με 6-3, 7-6(4), 6-2 σε 2 ώρες και 16 λεπτά και περιμένει στους «32» τον νικητή του αγώνα μεταξύ του Ντιέγκο Σβάρτσμαν και του Νούνο Μπόρχες.

Παρά τα σκαμπανεβάσματα στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς έδειξε χαρακτήρα όταν χρειάστηκε, διατήρησε την αυτοσυγκέντρωσή του και τελικά έφτασε σε μια επιβλητική νίκη, που του δίνει αυτοπεποίθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η αλήθεια είναι ότι από το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε η διαφορά κλάσης και όλα έδειχναν ότι θα είχε μια αποστολή χωρίς ιδιαίτερους προβληματισμούς. Με το μπρέικ που πέτυχε στο τρίτο γκέιμ του αγώνα πέρασε στη θέση του οδηγού και στη συνέχεια δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ, μετά από συνολικά 41 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ, ωστόσο, έκανε τα εύκολα δύσκολα και παρότι προηγήθηκε δύο φορές με μπρέικ, είδε τον σταθερό από τη βασική γραμμή αντίπαλό του να απαντάει ισάριθμες φορές, με αποτέλεσμα να κριθούν τα πάντα στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς έχασε το αρχικό του προβάδισμα με μίνι μπρέικ (2-0), όμως «χτύπησε» ξανά στον έκτο πόντο (4-2) και έκλεισε το σετ στο δεύτερο σετ πόιντ του με ένα ακόμα μίνι μπρέικ.

Με τον αέρα των δύο σετ, ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε πολύ δυνατά στο τρίτο, προηγήθηκε με 4-0 και κρατώντας το σερβίς του μέχρι το τέλος έφτασε στην αρκετά άνετη νίκη. Το σίγουρο είναι ότι θα βρει στη συνέχεια έναν ακόμα «χωματά», όμως αν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, δεν θα έχει ιδιαίτερα θέματα!

Mετά τον αποκλεισμό του Μεντβέντεφ, αν ο Τσιτσιπάς κάνει την ιστορική υπέρβαση και κατακτήσει τον τίτλο στο Παρίσι, τότε θα ανεβεί και στο Νο.1 του κόσμου!

Στέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςRoland Garrosειδήσεις τώρα