Αθλητισμός|04.06.2023 00:00

Με εντός έδρας ήττα απ' την Κλερμόν το φινάλε του Λιονέλ Μέσι στην Παρί - Αποδοκιμασίες από μερίδα οπαδών

Newsroom

Άδοξα ολοκλήρωσε την παρουσία του στην Παρί Σεν Ζερμέν ο Λιονέλ Μέσι. Ο σπουδαίος Αργεντινός ποδοσφαιριστής έπειτα από δυο χρόνια παρουσίας στο Παρίσι, κι έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα στη Ligue 1, αναχωρεί γι' άλλες πολιτείες δίχως να έχει κερδίσει την εκτίμηση μιας μεγάλης μερίδας οπαδών της ομάδας. Η αποτυχία στο Champions League και οι πολλές μέτριες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα προκάλεσαν ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Το φινάλε του Μέσι με την Παρί ήταν εξίσου απογοητευτικό καθώς στο τελευταίο του παιχνίδι στο Παρκ ντε Πρενς, οι Παριζιάνοι ηττήθηκαν απ' την Κλερμόν με 3-2. Ο Μέσι δεν σκόραρε, η ομάδα του δεν νίκησε, η φιέστα για τον τίτλο χάλασε, ενώ και ο ίδιος άκουσε μερίδα της εξέδρας να τον αποδοκιμάζει!

Δεν θα μπορούσε να μείνει σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Και για το λόγο αυτό έχει ετοιμάσει ήδη βαλίτσες είτε για τη Σαουδική Αραβία και την Αλ Χιλάλ, που του προσφέρει χρυσάφι, είτε για την Μπαρτσελόνα που τον θέλει αλλά δυσκολεύεται να τον αποκτήσει λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Προηγουμένως, η Παρί Σεν Ζερμέν επισημοποίησε την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι. «Ο σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον επτάκις κάτοχο της "Χρυσής Μπάλας", νικητή με τη φανέλα του συλλόγου ενός Super Cup και δύο τίτλων πρωταθλήματος», ανέφερε η ομάδα, ενώ ο 35χρονος σταρ απάντησε: «Ευχαριστώ τον σύλλογο, την πόλη του Παρισιού και τους κατοίκους της γι΄ αυτά τα δύο χρόνια. Τους εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον».

Ο Μέσι έφτασε στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2021 από την Μπαρτσελόνα μέσα σε αποθέωση από τους φίλους της Παρί. Έπαιξε σε 74 αγώνες με τους «πρωτευουσιάνους» σκοράροντας 32 γκολ και μοιράζοντας 35 ασίστ. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να οδηγήσει την Παρί στον μεγάλο στόχο, το Champions League. Μάλιστα στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν υπήρξαν ακραίες αντιδράσεις κατά παικτών της Παρί, ακόμα και του Μέσι από οπαδούς.

«Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι περήφανη που μπόρεσε να έχει στις τάξεις της τον κορυφαίο παίκτη στην ιστορία του ποδοσφαίρου κι εύχεται στον "Λέο" με μεγάλη συγκίνηση, πολλές ακόμη επιτυχίες για το υπόλοιπο της καριέρας του», έγραψε η Παρί.

«Η συνεισφορά του στην Παρί Σεν Ζερμέν και τη Ligue 1 δεν μπορεί να υποτιμηθεί και ευχόμαστε στον Λέο και την οικογένειά του ό,τι καλύτερο για το μέλλον», δήλωσε ο πρόεδρος, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί.

Παρελθόν απ' την Παρί Σεν Ζερμέν αποτελεί και ο Σέρχιο Ράμος, ο οποίος φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα της ομάδας. Μάλιστα σκόραρε αλλά το γκολ του δεν ήταν αρκετό καθώς παρά το 2-0 με το οποίο προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι, η Κλερμόν με τρία γκολ έκανε την ολική ανατροπή!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ligue 1ειδήσεις τώραΛιονέλ ΜέσιΠαρί Σεν Ζερμέν