Αθλητισμός|06.06.2023 23:45

Ο φοβερός και τρομερός Κάρλος Αλκαράθ λύγισε τον Στέφανο Τσιτσιπά που αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Roland Garros

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να βρει και πάλι το... κλειδί της νίκης απέναντι στον καταπληκτικο Κάρλος Αλκαράθ και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Roland Garros. Ο 20χρονο Ισπανός με μια κυριαρχική εμφάνιση απέναντι στον 24χρονο Έλληνα πρωταθλητή και νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, απέδειξε πως δικαίως θεωρείται ό,τι καλύτερο έχει βγάλει το τένις μετά τους λεγόμενους Big 4 (Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Μάρεϊ).

Το νούμερο 1 στον κόσμο επιβλήθηκε με 3-0 σετ (6-3, 6-1, 7-6) έπειτα από 2 ώρες και 12 λεπτά και πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό, όπου θα αναμετρηθεί σε ένα σπουδαίο ματς με τον θρυλικό Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος διεκδικεί το 23ο Grand Slam της καριέρας του προκειμένου να γίνει ο πολυνίκης στην ιστορία του τένις.

Ο Τσιτσιπάς μολονότι έδωσε μεγάλη μάχη και πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, δεν μπόρεσε να βρει τρόπο για να απαντήσει στο καταπληκτικό παιχνίδι του αεικίνητου και εντυπωσιακού Αλκαράθ. Ήταν η πέμπτη σερί ήττα του απέναντι στον Ισπανό, τον οποίο δεν έχει κερδίσει ποτέ: το 2021 στο US Open, το 2022 στο Μαϊάμι και τη Βαρκελώνη, το 2023 ξανά στη Βαρκελώνη και τώρα στο Roland Garros.

Στο πρώτο σετ ο Αλκαράθ έκανε δύο μπρέικ (στο 2-1 και στο 5-2) στον Τσιτσιπά, ο οποίος δεν μπόρεσε να σπάσει ούτε μία φορά το σερβίς του Ισπανού που έκανε το 1-0 μόλις σε 32 λεπτά.

Ακόμα χειρότερη έγινε η κατάσταση στο δεύτερο σετ, όπου ο Αλκαράθ δεν άφησε τον Έλληνα άσο να πάρει ανάσα. Του έκανε τρία μπρέικ (1-0, 4-1, 6-1) και τελείωσε το σετ σε 35 λεπτά.

Εκεί όπου πραγματικά έγινε μεγάλη μάχη ήταν στο τρίτο σετ. Στο ξεκίνημα ο Αλκαράθ συνέχισε με...φόρα κι έκανε νέο μπρέικ για το 2-0, ενώ βρέθηκε στο 4-1 και αργότερα στο 5-2. Μάλιστα είχε διπλό ματς πόιντ στο σερβίς του Τσιτσιπά, ο οποίος όμως όχι μόνο έμεινε ζωντανός παίρνοντας το γκέιμ (5-3) αλλά αμέσως μετά πέτυχε το πρώτο του μπρέικ για το 5-4, λίγο προτού ισοφαρίσει σε 5-5 έχοντας την πλήρη στήριξη του κοινού στις εξέδρες που δεν ήθελε να τελειώσει το ματς. Οι δυο παίκτες κράτησαν το σερβίς τους στη συνέχεια (6-6) και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου όμως ο Αλκαράθ και πάλι ήταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία φτάνοντας στην επικράτηση με 7-5...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤένιςRoland Garrosειδήσεις τώραΣτέφανος ΤσιτσιπάςΚάρλος Αλκαράθ