Αθλητισμός|21.06.2023 11:00

Ώρα κλήρωσης για Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη σε Champions League και Conference League - Οι πιθανοί αντίπαλοι

Newsroom

Η ώρα της Ευρώπης πλησιάζει για τις ελληνικές ομάδες που θα μάθουν τους πρώτους αντιπάλους τους στις διεθνείς διοργανώσεις. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης μπαίνουν στην κληρωτίδα (στις 13.00 οι Πράσινοι και στις 14.00 οι δύο Θεσσαλονικείς) σε Champions League και Europa Conference League και ελπίζουν στην καλύτερη δυνατή κλήρωση για να αρχίσουν τη σεζόν με χαμόγελα και προκρίσεις.

Παράλληλα, η κλήρωση παρουσιάζει ενδιαφέρον και για τον Ολυμπιακό καθώς ο αντίπαλός του στο Europa League θα προκύψει από το ζευγάρι του Champions League στο οποίο δεν θα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Τουέστιν οι Ερυθρόλευκοι θα παίξουν με τον χαμένο του ζευγαριού Ντνίπρο ή Γκενκ κόντρα στη Σερβέτ. Οι κληρώσεις θα μεταδοθούν απ' το κανάλι της UEFA...

Παναθηναϊκός

Η κλήρωση για τον Παναθηναϊκό είναι προγραμματισμένη στις 13.00. Το Τριφύλλι τερμάτισε στη δεύτερη θέση και θα φωνάξει «παρών» στο Champions League για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2010-11. Θα αγωνιστεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο και θα αντιμετωπίσει είτε την ουκρανική Ντνίπρο, είτε τη βελγική Γκενκ που επίσης τερμάτισαν δεύτερες στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Εφόσον ο Παναθηναϊκός προκριθεί, τότε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία εκ των Ρέιντζερς, Μπράγκα, Αϊντχόφεν και Μαρσέιγ. Εξίσου σημαντικό είναι πως η παρουσία του Τριφυλλιού σε αυτόν τον γύρο θα σημάνει αυτόματα πως, εφόσον αποκλειστεί, θα εξασφαλίσει την παρουσία του στους ομίλους του Europa League δίχως αγώνα στα πλέι οφ! Φυσικά το ίδιο ισχύει κι εφόσον προκριθεί στα πλέι οφ του Champions League. Μεγάλος στόχος είναι οι όμιλοι του Champions League αλλά σε περίπτωση αποκλεισμού θα έχει δεδομένη παρουσία σε ομίλους του Europa.

Ωστόσο, σε περίπτωση αποκλεισμού του Παναθηναϊκού στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League (είτε από την Ντνίπρο είτε από την Γκενκ), τότε θα μεταφερθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Αν και εκεί αποκλειστεί θα έχει μια τελευταία ευκαιρία στα πλέι οφ του Conference League, προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης. Οι αγώνες του δεύτερου προκριματικού γύρου στο Champions League θα διεξαχθούν στις 25-26 Ιουλίου και 1-2 Αυγούστου.

ΠΑΟΚ - Άρης

Οι δύο ομάδες από τη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν την καλοκαιρινή ευρωπαϊκή… περιπέτειά τους από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Η κλήρωση είναι προγραμματισμένη για τις 14.00.

Η σημαντική διαφορά έγκειται στο γεγονός πως ο ΠΑΟΚ μπαίνει ως ισχυρός σε όλες τις κληρώσεις, ενώ ο Άρης θα είναι ισχυρός στον δεύτερο προκριματικό γύρο, αλλά ανίσχυρος στον τρίτο. Στα πλέι οφ θα τοποθετηθούν ανάλογα με τον αντίπαλο που θα τους «πέσει» στον τρίτο προκριματικό γύρο. Tα παιχνίδια αυτής της φάσης θα διεξαχθούν στις 27 Ιουλίου και στις 3 Αυγούστου.

Ήδη οι δυο ομάδες γνωρίζουν τους πιθανούς αντιπάλους μετά τα υπογκρούπ που χώρισε η UEFA. Σύμφωνα με αυτά ο ΠΑΟΚ θα τεθεί αντιμέτωπος με μία εκ των Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν), Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) και αντίστοιχα με τον νικητή από τα ζευγάρια Μπαλζάν (Mαλτα) - Ντομζάλε (Σλοβενία) και Λα Φλορίτα (Σαν Μαρίνο) - Ζίμπρου (Μολδαβία).

Ο Άρης θα τεθει αντιμέτωπος με μία εκ των Πετροκούμπ (Μολδαβία), Σέπσι (Ρουμανία), Ακτόμπε (Καζακστάν), Τορπέντο (Λευκορωσία) και με αντίπαλο από το ζευγάρι Αραράτ (Αρμενία) - Εγνατία (Αλβανία).

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

  • Γκενκ (Βέλγιο)
  • Ντνίπρο (Ουκρανία)

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

  • Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν)
  • Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)
  • Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)
  • Μπαλζάν (Mαλτα) ή Ντομζάλε (Σλοβενία)
  • Λα Φλορίτα (Σαν Μαρίνο) ή Ζίμπρου (Μολδαβία)

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Άρη

  • Πετροκούμπ (Μολδαβία)
  • Σέπσι (Ρουμανία)
  • Ακτόμπε (Καζακστάν)
  • Τορπέντο (Λευκορωσία)
  • Αραράτ (Αρμενία) ή Εγνατία (Αλβανία)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Champions LeagueκλήρωσηUEFAΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακόςΠΑΟΚEuropa Conference LeagueΑρης