Αθλητισμός|08.07.2023 21:32

Άνετος στους «16» του Wimbledon ο Τσιτσιπάς: Επικράτησε 0-3 του Τζέρε - Επόμενος αντίπαλος ο Γιούμπανκς

Newsroom

Εξαιρετικός παρά τη συνεχή... δράση ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικράτησε του 28χρονου ΣέρβουΛάσλο Τζέρε (Νο.60) με 6-4, 7-6(5), 6-4 σε 2 ώρες και 11 λεπτά και πήρε το εισιτήριο για τον τέταρτο γύρο, όπου θα βρει τον Κρίστοφερ Γιούμπανκς.

Στην πρώτη του παρουσία στο κυρίως ταμπλό του Wimbledon, ο 27χρονος Αμερικανός (Νο.43) λύγισε τον Αυστραλό Κρίστοφερ Ο' Κόνελ με 7-6(5), 7-6(3), 7-6(2) και πέρασε σε τέταρτο γύρο Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα του! Σίγουρα πρόκειται για επικίνδυνο αντίπαλο, καθώς μόλις πριν λίγες έφυγε με το τρόπαιο από τη Μαγιόρκα και... έχει πάρει φόρα.

Ο Στέφανος, βέβαια, έχει βρει τον καλό του εαυτό και η λογική λέει ότι αν είναι σωματικά καλά (διότι δεν είναι και λίγη η ταλαιπωρία που έχει υποστεί αυτές τις μέρες!), θα μπορέσει να περάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης.

Και σε αυτή την περίπτωση θα βρει απέναντί του τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και τον Γίρι Λεχέτσκα.

Ο Στεφ έχει σήμερα και έναν αγώνα διπλού, όμως το καλό είναι ότι θα έχει ρεπό στο μονό, χωρίς να έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα σήμερα, παρότι δεν ήταν και εύκολο το ματς με τον Τζέρε. Δεν χρειάστηκε, όμως, ούτε να τα δώσει όλα, ούτε να παίξει σε δύο... δόσεις, όπως έγινε στις αναμετρήσεις με τον Ντόμινικ Τιμ και τον Άντι Μάρεϊ.

Ο αγώνας

Ο αγώνας, πάντως, είχε καθυστέρηση λόγω βροχής και προς στιγμήν, στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, άρχισε μια ελαφριά βροχόπτωση και... ανησυχήσαμε λίγο, ωστόσο το ματς ξεκίνησε μετά από ολιγόλεπτη διακοπή και ολοκληρώθηκε χωρίς περιπέτεια.

Σε εκείνο το σημείο, μάλιστα, ο Στεφ φάνηκε να χάνει λίγο τον ρυθμό του, αλλά σε όλο το ματς έδινε την εντύπωση ότι εκείνος είχε τον έλεγχο και όλα ήταν στο δικό του χέρι! Μπορεί να μην έβγαλε αυτή τη φορά πολλούς winners, όμως είχε ως μεγάλο όπλο το σερβίς του και βρήκε επιστροφές στα πιο κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Παρότι είχε κάποια προβλήματα με το σερβίς του Τζέρε (που σέρβιρε εξαιρετικά και στους αγώνες με Κρέσι και Σέλτον), όποτε έβαζε το πόδι στο γκάζι μπορούσε να απειλήσει τον Σέρβο και αυτό έγινε στο πρώτο σετ, όπου πίεσε στο 5-4 και εκμεταλλεύτηκε το πρώτο σετ πόιντ του όταν ο αντίπαλός του υπέπεσε σε διπλό λάθος.

Σα να μπήκε, ωστόσο, λίγο... κακόκεφος στο δεύτερο σετ και τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα όταν μετά την επιστροφή από τη μικρή διακοπή ο Τζέρε σημείωσε μπρέικ και πέρασε στη συνέχεια μπροστά με 0-2. Είχε, μάλιστα, την ευκαιρία να προηγηθεί με διπλό μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ, όμως ο Στέφανος όχι μόνο έμεινε όρθιος σβήνοντας δύο μπρέικ πόιντ, αλλά σημείωσε εκείνος μπρέικ στο επόμενο γκέιμ και έφερε το σετ στα ίσα (3-3).

Οι διαφορές λύθηκαν στο τάι μπρέικ, ο όπου ο Τσιτσιπάς μετέτρεψε με σούπερ απόδοση το 1-3 σε 6-3 και στο τρίτο σετ πόιντ του έκλεισε το σετ.

Όλα έγιναν πια πιο απλά και τα πάντα ξεκαθάρισαν όταν με μεγάλες επιστροφές σημείωσε ένα ακόμα μπρέικ στο τρίτο γκέιμ του τρίτου σετ (2-1). Στη συνέχεια σέρβιρε πολύ καλά και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην τρίτη του νίκη στη διοργάνωση, έχοντας παίξει πέντε σερί μέρες!

Έχει σήμερα να παίξει ένα σετ διπλού κόντρα στους Φιλς/Βαν Ας και θα επιστρέψει για το μονό τη Δευτέρα (10/7).

Πηγή: SDNA

Στέφανος Τσιτσιπάςειδήσεις τώραWimbledonΤένις