Αθλητισμός|10.07.2023 19:34

Σημαντικό βήμα στον «εμφύλιο» του ευρωπαϊκού μπάσκετ - Ιστορική συμφωνία ανάμεσά σε Euroleague και FIBA

Newsroom

Ένα πολύ σημαντικό βήμα για να εξομαλυνθεί ο «εμφύλιος» που τυραννά το ευρωπαϊκό μπάσκετ εδώ και πολλά χρόνια πραγματοποίησαν FIBA και Euroleague καθώς συμφώνησαν (για πρώτη φορά) τη νέα σεζόν να μην «συμπέσουν» στις ίδιες ημερομηνίες παιχνίδια για τα προκριματικά των Εθνικών ομάδων και για την Ευρωλίγκα.

Τα τελευταία χρόνια πολλές Εθνικές ομάδες, (ανάμεσά τους και η δική μας Επίσημη Αγαπημένη) αναγκάζονταν να αγωνίζονται στα προκριματικά χωρίς του καλύτερους τους παίκτες, ενώ είχαμε γίνει μάρτυρες ακραίων περιστατικών, όπως του Γιώργου Παπαγιάννη που αμέσως μετά την ολοκλήρωση αγώνα της Εθνικής πήρε ταξί για να φτάσει στο ΟΑΚΑ και να τεθεί στη διάθεση του Παναθηναϊκού που έπαιζε αγώνα για την Ευρωλίγκα.

Η ανακοίνωση FIBA και Euroleague

«FIBA και Euroleague συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της σεζόν 2023-2024 να μην υπάρξουν στο καλεντάρι παιχνίδια Εθνικών ομάδων και παιχνίδια Ευρωλίγκας στις ίδιες ημερομηνίες.

Επίσης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν να συζητάνε για τους επόμενους δώδεκα μήνες, έτσι ώστε να βρεθούν αποδεκτές λύσεις και από τις δύο πλευρές για το καλό του ευρωπαϊκού αλλά και του παγκόσμιου μπάσκετ.

Κανένα περαιτέρω σχόλιο δε θα γίνει αυτή τη χρονική στιγμή».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

μπάσκετFIBAEuroleagueΕθνική ομάδα