Αθλητισμός|16.07.2023 22:00

ΠΑΟΚ: Φιλική ήττα απ' τη Βέστερλο στο τελευταίο τεστ επί ολλανδικού εδάφους

Newsroom

Στο τελευταίο φιλικό απέναντι στη Βέστερλο, ο ΠΑΟΚ έδειξε σε πολλά σημεία του αγώνα να προβληματίζεται μεσοαμυντικά, να δίνει δικαιώματα και να υπολείπεται σε ταχύτητα, αποχαιρετώντας την Ολλανδία με ήττα (3-2).

Σε ένα ματς ανοιχτό και με... καλό ρυθμό με το «καλησπέρα», ο ΠΑΟΚ άκουσε τη Βέστερλο να του χτυπά «καμπανάκια» στην άμυνα καθώς έδωσε δικαιώματα και τα πλήρωσε από τους Βέλγους. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιστράτευσε μία διαφορετική ενδεκάδα, επιλέγοντας τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, τους Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Μιχαηλίδη και Ράφα Σοάρες από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στα χαφ αγωνίστηκε το δίδυμο των Σβαμπ - Τσιγγάρα με τους Π.Τζίμα, Κωνσταντέλια και Νάρεϊ να απαρτίζουν την επιθετική τριπλέτα πίσω από τον Μπράντον Τόμας.

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκε εξαιρετικά στο παιχνίδι καθώς στην πρώτη οργανωμένη επίθεση, ανταμείφθηκε με γκολ. Συγκεκριμένα, στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Σβαμπ άνοιξε ωραία στα αριστερά για το Ράφα Σοάρες, η σέντρα του οποίου αξιοποιήθηκε πλήρως από τον Νάρεϊ που πλάσαρε τον Γκίλεκενς για το 1-0.

Όσο καλή κι αν φάνταζε η εικόνα του ΠΑΟΚ στο επιθετικό τρανζίσιον, φώναζε πως πίσω παρά ήταν... χαλαρός απέναντι σε μία ομάδα που έβγαζε ταχύτητα, συνεργασίες και δεν δίσταζε να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Κοτάρσκι. Στο 14΄, οι τυπικά γηπεδούχοι «χτύπησαν» σε μία φάση που ο ΠΑΟΚ δεν είχε καλή αμυντική ισορροπία και συμπεριφορά με τον Ματσούο. Ο Ιάπωνας εξτρέμ των Βέλγων έκανε ωραία κίνηση και σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Δικεφάλου για το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ δεν άκουσε το πρώτο καμπανάκι της Βέστερλο και μέσα σε ένα λεπτό είδε τους Βέλγους να φτάνουν στην ανατροπή. Οι γηπεδούχοι «έκλεψαν» ψηλά τη μπάλα από τον Κωνσταντέλια και η εξέλιξη της φάσης τους βρήκε με σκορ ανατροπής για το 2-1. Ο Γιόου έπιασε ωραίο σουτ, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον πορτιέρε του Δικεφάλου, με τη μπάλα να καταλήγει στην αριστερή του γωνία.

Πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο, ο ΠΑΟΚ έφερε εκ νέου ισορροπία στο ματς με προβολή του Μπράντον μετά από γύρισμα του Νάρεϊ για το 2-2 του ημιχρόνου. Σε ένα παραγωγικό α΄μέρος και για τις δύο ομάδες, με τους Βέλγους να ταρακουνούν τον ΠΑΟΚ ως προς την αμυντική αντίδρασή του στη στατική φάση του 26' που είδαν τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα τους με κεφαλιά, αν και η φάση ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά και στο 36΄με τον Φίξελες, εκεί όπου ο Κοτάρσκι επενέβη, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι και κατέληξε εκτός.

Ο Κροάτης πορτιέρε αποδείχθηκε κομβικός στο 39' όταν ο Ματσούο «έκλεψε» από τον Μιχαηλίδη και έφυγε απέναντι στον Κοτάρσκι αλλά ο 23χρονος φώναξε παρών! Ο ΠΑΟΚ απάντησε στις ευκαιρίες της Βέστερλο αλλά ο Παναγιώτης Τζίμας νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Γκίλεκενς, ο οποίος κατέγραψε και μία σπουδαία επέμβαση στο απίθανο γυριστό του Σβαμπ πριν την ολοκλήρωση του α΄μέρους.

Σε διαφορετικό ύφος το β΄ημίχρονο, με το παιχνίδι να πηγαίνει περισσότερο στη δύναμη και στις προσωπικές μονομαχίες, χωρίς καμία αξιοσημείωτη ευκαιρία εκατέρωθεν. Μετά το 62΄, ο Ραζβάν Λουτσέσκου άλλαξε τους εξτρέμ του με την είσοδο των Κανίς - Αντρέ Ρικάρντο ενώ επιστράτευσε και τον Λύρατζη στο δεξί άκρο της άμυνας.

Προτού βρουν τις θέσεις τους στο γήπεδο, η Βέστερλο «χτύπησε» για το 3-2, εκμεταλλευόμενη τις αργές επιστροφές του αντιπάλου της. Στο 64΄ ο Γιορντάνοφ έκανε ωραία κίνηση και πάσα στον Ντάτσι, ο οποίος εντελώς αμαρκάριστος, έφερε τη μπάλα εκεί που ήθελε και με δυνατό σουτ «κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι.

Στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε χρόνο και στους Βιεϊρίνια - Γκορντεζιάνι, ωστόσο, δεν άλλαξε αισθητά η εικόνα της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ είχε να επιδείξει μόλις μία ευκαιρία με τον Κωνσταντέλια, ο οποίος δεν κατάφερε να «τσιμπήσει» όπως θα ήθελε και να απειλήσει γιατί ο πορτιέρε της Βέστερλο «διάβασε» σε σωστό χρόνο τη φάση. Απεναντίας, οι γηπεδούχοι έδειχναν μία μεγαλύτερη άνεση επιθετικά, με διάθεση να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά στον ΠΑΟΚ. Τελικό σκορ 3-2, με τη Βέστερλο να στέλνει... μηνύματα ανησυχίας και αφύπνισης στους Θεσσαλονικείς ενόψει Μπεϊτάρ.

ΒΕΣΤΕΡΛΟ: Γκίλεκενς, Φίξελες, Μπος, Μάντσεν, Γκουμουσκάγια, Γιόου, Ντάτσι, Ταγκίρ, Τζορντάνοφ, Νόισταντερ, Ματσούο.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (Λύρατζης 63'), Εκόνγκ, Μιχαηλίδη, Ράφα Σοάρες (Βιεϊρίνια 74'), Τσιγγάρα, Σβαμπ, Νάρεϊ (Αντρέ Ρικάρντο 63' ) Π. Τζίμας (Κανίς 63'), Κωνσταντέλια και Μπράντον (Γκορεντζιάνι 76').

Πηγή: SDNA

φιλικόειδήσεις τώραΠΑΟΚ