Αθλητισμός|20.07.2023 09:05

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Αφιερωμένο στην έναρξη της διοργάνωσης το σημερινό doodle της Google

Newsroom

Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών ανοίγει στις 10 π.μ. (ώρα Ελλάδας) το πρωί της Πέμπτης με το παιχνίδι Νέα Ζηλανδία-Νορβηγία στο Eden Park στο Όκλαντ, ενώ στη 1 μ.μ. ακολουθεί το παιχνίδι Αυστραλία-Ιρλανδία στο Stadium Australia στο Σίδνεϊ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών FIFA 2023™ είναι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών με 32 ομάδες και το πρώτο που συνδιοργανώνεται από δύο χώρες, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών FIFA 2023™ είναι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών που θα μεταδοθεί ολόκληρο από την ελληνική τηλεόραση.

Φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου θεωρείται η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ που ήδη μετρά τέσσερις κατακτήσεις του κυπέλλου. Παρόλο που αντιμετωπίζει σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμών, η παρουσία της Μέγκαν Ραπίνο, της Άλεξ Μόργκαν και της Σόφι Σμιθ της δίνουν ειδικό βάρος. Οι ΗΠΑ όπως και η Γερμανία (δύο κατακτήσεις), η Ιαπωνία (μια κατάκτηση), η Νορβηγία (μια κατάκτηση), η Σουηδία, η Βραζιλία και η Νιγηρία δίνουν και πάλι το παρών στη διοργάνωση. Οκτώ ομάδες κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση: Πορτογαλία, Ιρλανδία, Βιετνάμ, Φιλιππίνες, Αϊτή, Παναμάς, Ζάμπια και Μαρόκο.

Δεύτερη ισχυρότερη ομάδα θεωρείται η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αγγλία, που έχει το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και ένα εξαιρετικό ρόστερ όπου ξεχωρίζει η Κίρα Γουόλς της Μπαρτσελόνα. Τα αστέρια της κορυφαίας ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών στον κόσμο είναι αυτά που εκτοξεύουν και την Ισπανία στη… διεκδίκηση του τίτλου. Η Αλεξία Πουτέγιας και η Αϊτάνα Μπονματί είναι οι δύο κορυφαίες παίκτριες στον κόσμο αυτή την στιγμή.

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικώνdoodleειδήσεις τώραgoogledoodle google