Αθλητισμός|24.07.2023 14:30

Η κλήρωση των ελληνικών ομάδων στο Europa League: Με Γκενκ ή Σερβέτ ο Ολυμπιακός, με Σλάβια Πράγας ο Παναθηναϊκός αν αποκλειστεί από Ντνίπρο

Newsroom

Ο Ολυμπιακός αρχίζει την ευρωπαϊκή παρουσία του από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο από το ζευγάρι Γκενκ - Σερβέτ στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ουσιαστικά στην κλήρωση της Δευτέρας (24/7) έγινε γνωστή η σειρά των αγώνων. Το πρώτο παιχνίδι για τους Ερυθρόλευκους θα πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου στο Γ. Καραϊσκάκης και η ρεβάνς στις 17 του ίδιου μήνα στην έδρα του αντιπάλου. Ο Ολυμπιακός θα γνωρίζει οριστικά αντίπαλο στις 1-2 Αυγούστου, οπότε θα γίνει η ρεβάνς στη μάχη της Γκενκ με τη Σερβέτ. Το πρώτο ματς θα γίνει στην Ελβετία στις 25-26 Ιουλίου. Σε περίπτωση πρόκρισης, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Europa League, ενώ εφόσον αποκλειστεί θα παίξει στα πλέι οφ του Conference League.

Παράλληλα, την αντίπαλό του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, εφόσον δεν προκριθεί απέναντι στην Ντνίπρο στον δεύτερο προκριματικό του Champions League, έμαθε και ο Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι σε αυτή την περίπτωση θα αναμετρηθούν με τη Σλάβια Πράγας στις 10 και 17 Αυγούστου. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει εκτός έδρας και η ρεβάνς στη Λεωφόρο. Προηγουμένως, το Τριφύλλι έμαθε πως εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντνίπρο θα παίξει με τη Μαρσέιγ στον τρίτο προκριματικό του Champions League.

ειδήσεις τώραΟλυμπιακόςκλήρωσηΠαναθηναϊκόςEuropa League