Αθλητισμός|27.07.2023 22:43

Έχασε πέναλτι και ευκαιρίες αλλά παραμένει αφεντικό για την πρόκριση επί της Μπεϊτάρ ο ΠΑΟΚ

Newsroom

Η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ έπαιξε μαζική άμυνα στην Τούμπα και κράτησε τον ΠΑΟΚ μακριά απ' το γκολ. Όμως ο Δικέφαλος παραμένει το μεγάλο αφεντικό για την πρόκριση στον 3ο γύρο του Conference League.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ανώτερη καθόλη τη διάρκεια του ματς, είχε τον απόλυτο έλεγχο, δημιούργησε 4-5 μεγάλες ευκαιρίες, είχε ένα χαμένο πέναλτι με τον Σβαμπ και έδειξε πως για τα δεδομένα της εποχής καθώς πρόκειται για το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, βρίσκεται σε καλό δρόμο. Θα πρέπει όμως να κεφαλαιοποιήσει αυτή την εικόνα και με  πρόκριση στο Ισραήλ την ερχόμενη Πέμπτη (3/8) για να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά. Το ματς στην έδρα της Μπεϊτάρ θα είναι ένας πρόωρος τελικός για τον ΠΑΟΚ προτού καλά καλά αρχίσει η σεζόν...

Ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο σκορ μόλις στο 11' αλλά ο Σβαμπ νικήθηκε σε εκτέλεση πέναλτι απ' τον γκολκίπερ της Μπεϊτάρ, Σίλβα, ο οποίος απέκρουσε. Ο Δικέφαλος άγγιξε το γκολ και στο 15' με σουτ του Τάισον όπως και στο 19' με κεφαλιά του Εκονγκ. Ο ρυθμός έπεσε για λίγο και στο 30' -κόντρα στη ροή του ματς- η Μπεϊτάρ απείλησε για πρώτη και τελευταία φορά στο ημίχρονο με προσπάθεια του Νικολέσκου που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ξανά την απόδοσή του και πλησίασε το γκολ στο 39' με σουτ του Σβαμπ που απομάκρυνε εντυπωσιακά ο Σίλβα αλλά και στο 44' με διαγώνιο σουτ του Μπάμπα που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, δεν μπόρεσαν όμως να δημιουργήσουν μεγάλη φάση μέχρι το 65'. Αντιθέτως, η Μπεϊτάρ απείλησε (και πάλι κόντρα στη ροή του αγώνα) στο 65' με τον Νικολέσκου αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι. Ο Λουτσέσκου προχώρησε σε... φρεσκάρισμα της ενδεκάδας ρίχνοντας στο ματς τους Νάρεϊ, Φελίπε Σοάρες και Σαμάτα και πράγματι ο Δικέφαλος έγινε πιο γρήγορος και πιο κινητικός. Απείλησε μάλιστα στο 78' με κεφαλιά του Σβαμπ που κατέληξε ελάχιστα άουτ αλλά και με σουτ του Σαμάτα στο 84'.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Εκόνγκ, Κεντζιόρα, Σβαμπ, Τσιγγάρας (71' Φελίπε Σοάρες), Τάισον, Κωνσταντέλιας (64' Νάρεϊ), Αντρίγια Ζίβκοβιτς (86' Μουργκ), Τόμας (71' Σαμάτα).

Μπεϊτάρ (Αμπουκασίς): Σίλβα, Μορόσοφ, Κρίεφ, Γκότλιβ (57' Κούρσια), Ντγκάνι (57' Ζάι), Μπιτόν, Τόμας, Ασκενάζι, Αζάριν, Σούα (72' Μίσα), Νικολαέσκου.

Europa Conference Leagueειδήσεις τώραΠΑΟΚ