Αθλητισμός|09.08.2023 09:56

Παναθηναϊκός: Κυνηγώντας την υπέρβαση απέναντι στη Μαρσέιγ στον δρόμο για τους ομίλους του Champions League

Newsroom

Κάτω από τη βαριά σκιά της δολοφονίας του φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας (7/8), ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Μαρσέιγ στη Λεωφόρο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League (9/8, 21.00, Cosmote Sport 1HD).

Οι Πράσινοι, που στον προηγούμενο γύρο απέκλεισαν την Ντνίπρο, θα βρουν μπροστά τους μια ομάδα με μπάτζετ που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ και μεταγραφές αξίας 65 εκατ. ευρώ το εφετινό καλοκαίρι. Το Τριφύλλι ψάχνει μια μεγάλη υπέρβαση στο δρόμο για την επιστροφή του στους ομίλους του Champions League και θα διεκδικήσει τις πιθανότητές του στο αποψινό ματς και στη ρεβάνς του Βελοντρόμ στις 15 Αυγούστου.

Με όπλο του την κατάμεστη Λεωφόρο, τη συνοχή και τη σταθερότητα που έχει ως ομάδα επί των ημερών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αλλά και τον αγωνιστικό ρυθμό που έχει βρει έχοντας ήδη παίξει δύο επίσημα ματς, o Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει τις πιθανότητές του απέναντι σε ένα σύνολο που διαθέτει μεγάλη ποιότητα, αστέρια όπως ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ αλλά ακόμα δεν έχει δώσει επίσημο ματς και στον πάγκο έχει τον Ισπανό Μαρθελίνο, ο οποίος ανέλαβε τη Μαρσέιγ πριν από ενάμιση μήνα.

Στα αγωνιστικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είτε θα πορευτεί με την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε απέναντι στην Ντνίπρο, παρουσιάζοντας όμως τότε κενά στην ανασταλτική λειτουργία, είτε θα αλλάξει σχηματισμό με τη χρησιμοποίηση τριάδας στα χαφ και τη μετατροπή του συστήματος σε ένα καθαρό 4-3-3, με την είσοδο του Τσέριν δίπλα στους Ρουμπέν και Βιλένα. Εφοσον συμβεί αυτό, ο Τζούριτσιτς θα μετακινηθεί στα αριστερά, με τον Παλάσιος πιθανότατα στα δεξιά και τον Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης.

Την αμυντική γραμμή μπροστά απ’ τον Μπρινιόλι θα συνθέσουν οι Κώτσιρας, Γεντβάι, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ, με τον νεοαποκτηθέντα Έρικ Πάλμερ-Μπράουν ως έξτρα επιλογή στον πάγκο.

Στην αποστολή της ομάδας για τον αγώνα με τη Μαρσέιγ μετέχουν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Πάλμερ-Μπράουν, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσοκάι, Γέντβαϊ, Μάγκνουσον, Σιδεράς, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα και Βέρμπιτς.

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε από την UEFA ο -κατηγορίας Elite- Ρουμάνος Ίστβαν Κόβακς.

Μαρσέιγειδήσεις τώραChampions LeagueΠαναθηναϊκός