Αθλητισμός|10.08.2023 23:17

Εξαιρετικός ο Άρης, επικράτησε 1-0 της Ντιναμό Κιέβου κι έκανε βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Conference League

Newsroom

O Άρης ήταν εξαιρετικός απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου, επικράτησε 1-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης κι έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Conference League.

Οι Κίτρινοι είχαν τον έλεγχο στο ματς, κυριάρχησαν της ταλαιπωρημένης απ' τα δεινά του πολέμου Ντιναμό Κιέβου και θα ταξιδέψουν στο Βουκουρέστι για τη ρεβάνς της 17ης Αυγούστου (20.00) για το εισιτήριο στην επόμενη φάση. Εκεί μάλλον θα βρίσκεται η Μπεσίκτας που επικράτησε 3-1 εκτός έδρας της Νέφτσι Μπακού.

Ο Άρης άρχισε με πάθος και ένταση το παιχνίδι του ασκώντας πίεση στην Ντιναμό Κιέβου που δεν είχε ρυθμό στο ξεκίνημα. Οι Κίτρινοι είχαν τον έλεγχο στη διάρκεια του α' ημιχρόνου, δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά απ' τους Ουκρανούς, ενώ είχαν και τη μεγαλύτερη φάση στα 45 λεπτά με τον Κάρλσον, ο οποίος σούταρε από πλεονεκτική θέση αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο τελευταίο 20λεπτο η Ντιναμό ισορρόπησε το ματς αλλά παρέμεινε ακίνδυνη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης διατήρησε τον έλεγχο, κράτησε την Ντιναμό Κιέβου μακριά απ' την περιοχή και βρήκε το γκολ που έψαχνε απ' την... άσπρη βούλα. Ο Φαμπιάνο έπιασε την κεφαλιά εντός περιοχής, ο Σιρότα βρήκε την μπάλα με το χέρι, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και ο Πάλμα ήταν εύστοχος γράφοντας το 1-0 στο 69'.

Ο παίκτης του Άρη κατά τον πανηγυρισμό του σήκωσε μια φανέλα με το όνομα Μιχάλης και με τον αριθμό 29, αφιερώνοντας το γκολ στον 29χρονο αδικοχαμένο φίλο της ΑΕΚ που δολοφονήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Ντιναμό Κιέβου είχε μια μεγάλη φάση με τον Γιαρμολένκο στο 89' όμως ο Κουέστα απέκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας το μηδέν, ενώ ο Άρης θα μπορούσε να έχει πετύχει ένα δεύτερο γκολ στο 95' με τον Μενέντες να μην τελειώνει τη φάση.

Άρης (Τερζής): Κουέστα, Φεράρι, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ζουλ, Τζούρασεκ (58' Μενέντες), Νταρίντα (82' Πάβισιτς), Κάρλσον (58' Ρουπ), Πάλμα (76' Ματαρίτα), Μορόν.

Ντιναμό Κιέβου(Μ. Λουτσέσκου): Μπούστσαν, Τίμτσικ, Ποπόφ, Σιρότα, Ντούμπνιτσακ, Σίντορτσουκ (Βράζχο 82'), Σαπαρένκο (Σεπέλεφ 81'), Γιαρμολένκο, Καμπάϊεφ (Βολόσιν 82'), Μπουγιάλσκι, Μπενίτo.

Europa Conference LeagueΝτινάμο ΚιέβουΑρηςειδήσεις τώρα