Αθλητισμός|13.08.2023 19:50

Η Γαλλία απαγόρευσε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου την παρουσία οπαδών του Παναθηναϊκού στη Μασσαλία υπό τον φόβο επεισοδίων

Newsroom

Η UEFA πήρε εξαρχής την απόφαση να μην υπάρξει μετακίνηση οπαδών τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ (όπως και στα ματς της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ). Για το λόγο αυτό δεν θα ταξιδέψουν φίλοι του Τριφυλλιού στη Μασσαλία. Ωστόσο, οι γαλλικές αρχές υπό τον φόβο επεισοδίων και θέλοντας να εμποδίσουν κάθε πιθανή μετακίνηση, αποφάσισαν την απαγόρευση παρουσίας φίλων των Πρασίνων σ' ολόκληρη τη Μασσαλία.

Μάλιστα, το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας έλαβε τη σχετική απόφαση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. «Η ατομική ή συλλογική μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, ??οποιουδήποτε προσώπου που ισχυρίζεται ότι είναι ή συμπεριφέρεται ως οπαδός του Παναθηναϊκού, απαγορεύεται μεταξύ των γαλλικών οδικών δικτύων, σιδηροδρόμων, λιμανιών και σημείων συνόρων αεροδρομίου, αφενός, και της κοινότητας της Μασσαλίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι Γάλλοι θέλοντας να αιτιολογήσουν την απόφασή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «οι μετακινήσεις του Παναθηναϊκού αποτελούν τακτικά πηγή διαταραχών της δημόσιας τάξης εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς ορισμένων από τους οπαδούς της ομάδας».

Champions Leagueειδήσεις τώραΜαρσέιγΜασσαλίαΠαναθηναϊκόςοπαδοί