Αθλητισμός|21.08.2023 21:53

Ματίας Αλμέιδα: «Είμαι ευγνώμων που είμαι στην ΑΕΚ - Δύσκολη ομάδα η Αντβέρπ»

Newsroom

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, στη συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι της Τρίτης (21/8, 22.00) με την Αντβέρπ τόνισε πόσο ευγνώμων είναι που βρίσκεται στην Ένωση, αλλά και στον μεγάλο στόχο που είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου:

Πόσο καλά ξέρετε την Αντβέρπ;

«Έχουμε μελετήσει τον αντίπαλο, όπως κάθε αντίπαλο. Έχουμε αφιερώσει τον χρόνο που είναι απαραίτητος. Είχαμε πολύ λίγες μέρες μετά το τελευταίο παιχνίδι και όλοι ξέρουμε γιατί συνέβη. Έχουμε κάνει μόνο μια προπόνηση. Η αλήθεια είναι πως έχουμε συλλέξει περισσότερες πληροφορίες, από την προπόνηση που έχουμε κάνει μέσα στο γήπεδο».

Πως είναι η ομάδα, σε σχέση με την πνευματική ετοιμότητα, μετά απ’ όλα όσα έγιναν το Σάββατο;

«Αρχικά ο στόχος μας ήταν να περάσουμε τη Ντιναμό για να φτάσουμε εως εδώ. Επομένως πνευματικά είμαστε έτοιμοι. Καταβάλαμε τεράστια προσπάθεια, αλλά πλέον είμαστε χαρούμενοι διότι είμαστε ήδη στο Γιουρόπα Λιγκ. Και ο στόχος μας είναι ένας, να περάσουμε και αυτόν τον προκριματικό».

Θεωρείτε πως οι διαφορές θα είναι μεγάλες σε σχέση με το φιλικό της προετοιμασίας;

«Προφανώς και το παιχνίδι που παίξαμε απέναντι στην Αντβερπ, θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Θα αντιμετωπίσουμε αντίπαλο με πολύ καλή λειτουργία. Μια ομαδική δουλειά που γίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Έχει γρήγορους και δυναμικούς παίκτες. Έχουν κερδίσει ακριβώς αυτά που κερδίσαμε και εμείς πέρυσι. Οπότε είναι δυο ομάδες με στιλ λίγο διαφορετικά μεταξύ τους. Αλλά ακριβώς την ίδια πρόθεση που είναι να νικήσουν. Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά θέλουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι».

Αν η προοπτική του Champions League ήταν από τους λόγους που ήρθατε στην Ευρώπη και η πρόκληση να αντιμετωπίσει προπονητές όπως ο Γκουαρντιόλα ή ο Αντσελότι;

«Αυτό που σκεφτόμουν όταν ταξίδευα στην Ελλάδα, ήταν να κρατήσω την θέση μου και να με βοηθήσει ο θεός να πάρω το πρωτάθλημα. Το έβλεπα καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Και το να παίζουμε εδώ, ήταν το αποτέλεσμα του να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Συμπληρώνω 13 χρόνια ως προπονητής. Και έχω και μια ιστορία ως ποδοσφαιριστής. Δεν μπαίνω σε καμία διαδικασία σύγκρισης, με το να ζήσω αυτά που έχουν ζήσει άλλοι. Είμαι ευγνώμων που είμαι εδώ. Απολαμβάνω να είμαι προπονητής στην ΑΕΚ. Δεν επιθυμώ τίποτε άλλο. Και θέλω να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία, γιατί έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες που προπονώ. Όμως επειδή υπήρξα ποδοσφαιριστής, υπάρχει και κάτι άλλο. Πλέον είμαστε προπονητές και όχι ποδοσφαιριστές. Οι σημαντικοί, είναι οι ποδοσφαιριστές. Και εμείς προσπαθούμε να κάνουμε την δουλειά μας και δεν με ελκύει να μπω σε διαδικασία ανταγωνισμού».

ειδήσεις τώραChampions LeagueΜατίας ΑλμέιδαΑΕΚ