Αθλητισμός|22.08.2023 10:20

Champions League: Ο δρόμος της ΑΕΚ για τ' αστέρια περνάει απ' την Αμβέρσα

Newsroom

Ένα εμπόδιο απέμεινε για την ΑΕΚ προκειμένου να φτάσει στον μεγάλο στόχο των ομίλων του Champions League. Η Ενωση αντιμετωπίζει το βράδυ της Τρίτης (22.00, Cosmote Sport 2) την Αντβέρπ στο «Μποσουίλ» με στόχο να βάλει βάσεις πρόκρισης.

Τα παιχνίδια με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ αποτελούν παρελθόν, όπως και το ειδικό βάρος που έφεραν μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Ένωση έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί πιο απελευθερωμένα στο Βέλγιο, να αδειάσει το μυαλό της από κάθε τι μη ποδοσφαιρικό και να κάνει το παιχνίδι της.

Η Αντβέρπ είναι μία κλασική βελγική ομάδα με πολλούς νέους ποδοσφαιριστές και προπονητή τον Ολλανδό Μαρκ Φαν Μπόμελ. Ένας σύλλογος που στηρίζεται στην εξέλιξη και στη μεταπώληση ποδοσφαιριστών. Ήδη το καλοκαίρι πούλησε δύο βασικούς παίκτες. Διαθέτει κι άλλους νεαρούς παίκτες με μεγάλο ταλέντο και αξία, ενώ οι πιο έμπειροι στην ενδεκάδα είναι οι αμυντικοί της, Αλντερβάιρελντ και Γιάνσεν.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες σε ένα φιλικό προετοιμασίας, όπου η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0, αλλά φυσικά αυτό καμία σημασία δεν έχει ενόψει του αποψινού αγώνα, όπου το διακύβευμα είναι ένα «χρυσό» εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, ενώ έχει στη διάθεσή του και τον Έκι Πόνσε, ο οποίος δεν αποκλείεται να κάνει ντεμπούτο. Στο πλαίσιο του ροτέισον και του φρεσκαρίσματος της ενδεκάδας ο Αργεντινός κόουτς είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει απ' την αρχή τους Γκατσίνοβιτς, Σιντιμπέ και Ελίασον.

ειδήσεις τώραΑντβέρπΑΕΚChampions League