Αθλητισμός|23.08.2023 13:30

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου: Αγχώθηκε αλλά προκρίθηκε στον τελικό του μήκους ο Μίλτος Τεντόγλου - Αποκλεισμός για Καραλή και Τζένγκο

Newsroom

Αγχώθηκε αλλά τα κατάφερε ο Μίλτος Τεντόγλου στον προκριματικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου. Ο Έλληνας ολυμπιονίκης πέρασε το όριο πρόκρισης, με την τρίτη προσπάθεια, κάνοντας άλμα στα 8,25μ. και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Το πρώτο άλμα του Τεντόγλου ήταν άκυρο, το δεύτερο δεν ήταν καλό καθώς προσγειώθηκε στα 7,95μ. με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 14η θέση κινδυνεύοντας με αποκλεισμό. Στην τρίτη και τελευταία προσπάθεια όμως έκανε αυτό που ξέρει και πήρε την πρόκριση.

Αποκλεισμός σοκ για Καράλη

Προηγουμένως, ο Εμμανουήλ Καραλής αποκλείστηκε από τον τελικό του επί κοντώ πολύ νωρίς, αφού στον προκριματικό ξεκίνησε από το 5μ.35 στο οποίο απέτυχε τρεις φορές.

Ο Ελληνας πρωταθλητής ήταν σε πολύ καλή κατάσταση φέτος όπου είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στον κλειστό στίβο με 5μ.80 στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Μάρτιο, ενώ πριν από δύο βδομάδες στη Γερμανία έκανε ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο με 5μ82 και εξασφάλισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024. Στη Βουδαπέστη όμως φάνηκε αγχωμένος και δεν τα κατάφερε.

Ανάλογο αποτέλεσμα είχε και η Ελίνα Τζένγκο, η οποία έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό της και εκτός τελικού στον ακοντισμό. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο αγώνισμα ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο β΄ προκριματικό γκρουπ του ακοντισμού με 54,27 μέτρα, επίδοση που δεν ήταν αρκετή για να της χαρίσει το «εισιτήριο» για τον τελικό της Παρασκευής (25/8, 21:20).

Εκτός τελικού και η Τζένγκο

Η 21χρονη ακοντίστρια κατετάγη δωδέκατη στο γκρουπ και συνολικά τριακοστή στον προκριματικό. Στην πρώτη προσπάθειά της η Τζένγκο έριξε το ακόντιο στα 53,70 μέτρα, με τη δεύτερη πέτυχε το 54,27, ενώ η τρίτη προσπάθειά της ήταν άκυρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ έχει ατομικό ρεκόρ 65,81 μέτρα και εφετινό ρεκόρ 63,65 μέτρα.

Φανερά στενοχωρημένη η Τζένκο βούρκωσε κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της στην ΕΡΤ τονίζοντας πως έφαγε τα μούτρα της για δεύτερη φορά στη διοργάνωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της: «Για μένα μόνο και μόνο το γεγονός ότι αγωνίστηκα σ' ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι τεράστια χαρά και ευτυχία. Απλά όταν βλέπω ότι δεν απολαμβάνω τον αγώνα και ότι έχω ακόμη να δώσω στεναχωριέμαι ακόμη πιο πολύ. Δεύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη σειρά που δεν μπαίνω στον τελικό, είμαι στεναχωρημένη, θα το ξεπεράσω, προχωράμε για τα επόμενα, έχω μία σημαντική χρονιά του χρόνου, θέλω να ξεκουραστώ τώρα. Οι αθλητές από κάθε αγώνα μαζεύουμε εμπειρίες, έφαγα τα μούτρα μου για δεύτερη φορά, ελπίζω την τρίτη να μην τα φάω».

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβουΜίλτος ΤεντόγλουΕμμανουήλ Καραλήςστίβος