Αθλητισμός|31.08.2023 20:40

Η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να... παίξει μόνη της για το Μουντιάλ του 2034 χωρίς Ελλάδα και Αίγυπτο

Newsroom

Η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να... παίξει μόνη της για τη διεκδίκηση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times οι Σαουδάραβες κάνουν στην άκρη την Ελλάδα και την Αίγυπτο και ετοιμάζουν φάκελο για να αναλάβουν το Μουντιάλ του 2034.

Έχοντας πια κάνει μαζική είσοδο στον χώρο του ποδοσφαίρου με την μεταγραφή πολλών σούπερ σταρ της μπάλας όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Νεϊμάρ, ο Μπενζεμά κ.ά. στο εθνικό πρωτάθλημα της χώρας, η Σαουδική Αραβία συνεχίζει να σκέφτεται ποδοσφαιρικά. Αλλά πλέον φαίνεται ότι δεν θέλει συμμέτοχους στο εγχείρημά της, όπως έκανε μέχρι πριν από μερικούς μήνες, οπότε άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με την Ελλάδα και την Αίγυπτο για τη συνδιοργάνωση του Μουντιάλ 2030.

Ήδη η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 2024, κάτι που ενδεχομένως θα αποτελέσει κι ένα test event για τη χώρα που ρίχνει αμέτρητο χρήμα στο ποδόσφαιρο θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της εκτός συνόρων. Και δεδομένου ότι ενόψει της ψηφοφορίας για το Μουντιάλ του 2030 για το οποίο φέρονται ως φαβορί η συνδιοργανώσεις είτε των Πορτογαλίας, Ισπανίας και Μαρόκου, είτε η λατινοαμερικάνικη ένωση των Αργεντινής, Ουρουγουάης, Χιλής και Παραγουάης, η Σαουδική Αραβία στοχεύει στο Μουντιάλ του 2034 έχοντας ήδη αρχίσει να χτίζει ένα ποδοσφαιρικό προφίλ...

ειδήσεις τώραΣαουδική ΑραβίαΑίγυπτοςΠαγκόσμιο κύπελλοΜουντιάλ