Αθλητισμός|20.03.2019 10:21

Παναθηναϊκός: Σε τρία κενά στηρίζει την ένστασή του για τα επεισόδια του ΟΑΚΑ

Κώστας Γουλής

Οι νοµικοί της ΠΑΕ Παναθηναϊκός µελέτησαν προσεκτικά τόσο το φύλλο αγώνος όσο και την έκθεση του παρατηρητή, και αποφάσισαν να προχωρήσουν χθες το µεσηµέρι σε υποβολή ένστασης κατά του κύρους του φύλλου αγώνος του ντέρµπι µε τον Ολυµπιακό, αλλά και για αντικανονική διακοπή του παιχνιδιού, ζητώντας στο υπόµνηµά τους να συνεχιστεί το µατς από το σηµείο που διεκόπη (69’02’’).

Το σκεπτικό των δικηγόρων του «τριφυλλιού» ενισχύθηκε από την κλήση σε απολογία για αύριο στις 12 µ.µ. από το Πρωτοβάθµιο Μονοµελές Πειθαρχικό όργανο, αναφορικά µε όσα έγιναν στο ντέρµπι του ΟΑΚΑ, µε βάση τα άρθρα 1, 5, 14, 15 του Π.Κ. Οι «πράσινοι» διαπίστωσαν νοµικά «κενά» και σε αυτά σκοπεύουν να «πατήσουν» στην αυριανή εκδίκαση της ένστασης. Το ένα σηµείο στο οποίο ποντάρουν στον Παναθηναϊκό αφορά την παράγραφο «5-ε» του άρθρου 15, του Π.Κ., που αναφέρεται σε προσωρινή διακοπή αναµέτρησης. Και, σύµφωνα µε το νοµικό τµήµα, εξηγεί πως ο ρέφερι Μάρκο Φριτς δεν διαχειρίστηκε σωστά την κατάσταση.

Το «5-ε» αναφέρει επακριβώς πως, «στην περίπτωση κατά την οποία οι συνθήκες που επικρατούν στον αγωνιστικό χώρο ή στις εξέδρες του γηπέδου, δεν επιτρέπουν την ασφαλή έναρξη ή συνέχιση του αγώνα, το µέγιστο χρονικό διάστηµα το οποίο ο διαιτητής του αγώνα οφείλει να αναµένει για την έναρξη αυτού ή την επανέναρξη µετά την προσωπική διακοπή του είναι µία ώρα».

Ο Γερµανός, εντούτοις, βγήκε για επανέλεγχο στα 35 λεπτά, αποφασίζοντας τη διακοπή. Το δεύτερο που αναφέρει ο Γερµανός στο φύλλο αγώνος είναι πως η ατµόσφαιρα δεν ήταν «καθαρή» από τα δακρυγόνα. Κάτι που θα επιχειρήσει να αντικρούσει ο Παναθηναϊκός, µε το βίντεο της βόλτας του Φριτς και των βοηθών του, που δεν έδειξαν «δυσφορία». Το τρίτο σηµείο έχει να κάνει µε την αναφορά πως «...το στάδιο δεν είχε αδειάσει και οπαδοί από τη θύρα επισήµων κινούνταν απειλητικά εναντίον µου κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια».

Εκεί ο Παναθηναϊκός θα ξεκαθαρίσει πως ουδέποτε ζητήθηκε από τον διαιτητή ή την Αστυνοµία εκκένωση των εξεδρών. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από την έκθεση του παρατηρητή. Εφόσον δικαιωθεί η «πράσινη» ένσταση, ο Παναθηναϊκός θα αποφύγει το ένα από τα δύο «-3» (της διακοπής αγώνα) και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ό,τι µπορεί στο υπόλοιπο του ντέρµπι όταν συνεχιστεί. Στον αντίποδα, θεωρείται απίθανο να αποφύγει το δεύτερο «-3», αυτό δηλαδή που αφορά τα επεισόδια εκτός γηπέδου, για τα οποία η έκθεση της Αστυνοµίας είναι άκρως επιβαρυντική.

Αντίθετα, για το επεισόδιο του 4ου λεπτού στον «ερυθρόλευκο» πάγκο δεν υπάρχει κλήση για βιαιοπραγία, καθώς, όπως επισηµαίνεται, «…10 άτοµα µε διαπίστευση της οµάδας περιφρούρησης, συνεπικουρούµενα από 10 άτοµα που προσήλθαν από τη θύρα 29, κατευθύνθηκαν µε επιθετικές διαθέσεις προς τον βοηθητικό πάγκο της φιλοξενούµενης οµάδας, βρίζοντας τους παράγοντες που βρίσκονταν εκεί, µε αποτέλεσµα την προσωρινή διακοπή του αγώνα για 10 λεπτά». Από τον Ολυµπιακό σχολίαζαν χθες ανεπισήµως για την ένσταση «…ας κάνουν ό,τι θέλουν, είναι δικό τους πρόβληµα». Οι Πειραιώτες, πάντως, κλήθηκαν στην εκδίκαση.

Ο Στραµατσόνι

Το 1/4 από τα χρήµατα που διεκδικούσε στην προσφυγή του (περίπου 150.000 ευρώ από τα 585.000 ευρώ) εισέπραξε ως προκαταβολή ο Αντρέα Στραµατσόνι, υπογράφοντας διακανονισµό, που θα επικυρώσει -µε τη σύµφωνη γνώµη των δύο πλευρών- η Επιτροπή Επίλυσης Οικονοµικών ∆ιαφορών έως τη ∆ευτέρα.

επεισόδιαΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός