Αθλητισμός|12.09.2023 22:59

Μεγάλη ένταση στο παιχνίδι Ρουμανία - Κόσοβο: Διακοπή για πανό και συνθήματα κατά των Κοσοβάρων

Newsroom

Προκλήσεις, ένταση και διακοπή υπήρξε στο παιχνίδι της Ρουμανίας με το Κόσοβο για τα προκριματικά του Euro. Οι Ρουμάνοι οπαδοί σήκωσαν πανό με το μήνυμα «Το Κόσοβο είναι Σερβία». Άμεση ήταν οι αντίδραση των Κοσοβάρων, οι οποίοι στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης έκαναν έντονα παράπονα στον διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος τελικά διέκοψε το ματς.

Έγιναν απ' τα μεγάφωνα συστάσεις για να κατέβει το πανό, ενώ και οι παίκτες της Ρουμανίας πλησίασαν τους οπαδούς στο πέταλο, ζητώντας τους να σταματήσουν τα συνθήματα και να αποσύρουν τα πανό καθώς υπήρξε κι ένα ακόμα για τη Βεσσαραβία, μια περιοχή της Μολδαβίας που παλαιότερα ανήκε στη Ρουμανία. «Η Βεσσαραβία είναι Ρουμανία», έγραφε το πανό.

Παρ' όλα αυτά, οι Ρουμάνοι οπαδοί δεν έκαναν πίσω και ο διαιτητής ζήτησε από τις δύο ομάδες να επιστρέψουν στα αποδυτήρια...

Μάλιστα κατά την έξοδο των παικτών του Κοσόβου, ο Μεργκίμ Βοϊβόντα σχημάτισε με τα χέρια του τον αλβανικό αετό προκαλώντας την εξέδρα σε ένα παιχνίδι, όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει...

Ο Ραζβάν Μπουρλεάνου, ο πρόεδρος της Ρουμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατευθύνθηκε επίσης προς τα αποδυτήρια προκειμένου να συνομιλήσει τόσο με τον διαιτητή όσο και με τους φιλοξενούμενους.

Εθνική ΚοσόβουΕθνική ΡουμανίαςΡουμανίαπροκριματικά EuroΜολδαβίαΚοσσυφοπέδιοΣερβίαειδήσεις τώραΚόσοβο