Αθλητισμός|16.09.2023 18:13

Formula 1: Σοκαριστικό ατύχημα ο Λανς Στρολ, pole position o Σάινθ, εκτός δεκάδας οι Red Bull στις κατατακτήριες της Σιγκαπούρης

Newsroom

Ο Κάρλος Σάινθ κατέκτησε για δεύτερο σερί γκραν πρι την pole position και ετοιμάζεται να σπάσει την κυριαρχία των Red Bull στο εφετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Κι αν η πρωτιά του Ισπανού πιλότου της Ferrari δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη αφού το ίδιο συνέβη προ δύο εβδομάδων στη Μόντσα, ο αποκλεισμός και των δύο Red Bull του Μαξ Φερστάπεν και του Σέρχιο Πέρες στο Q2 της Σιγκαπούρης δεν έχει προηγούμενο.

Ο 15ος αγώνας της Formula 1 έφερε ανατροπές καθώς η ομάδα που έχει κερδίσει τα 14 προηγούμενα γκραν πρι, ήταν... αγνώριστη. Ο Σάινθ απέδειξε ότι η Ferrari SF-23 λειτουργεί εξαιρετικά καθώς άφησε πίσω κατά 72 και 79 χιλιοστά πίσω του τον εξίσου αποδοτικό Τζορτζ Ράσελ της Mercedes και τον ομόλογό του στη Ferrari Σαρλ Λεκλέρκ αντίστοιχα.

Αντιθέτως, οι Φερστάπεν και Πέρεζ ταλαιπωρήθηκαν με την πρόσφυση της ουράς της ανανεωμένης Red Bull RB19 και... κόπηκαν στο Q2 με αποτέλεσμα να εκκινήσουν από την 11η και τη 13η θέση του grid.

Πίσω από Σάινθ, Ράσελ και Λεκλέρκ θα βρίσκονται οι: Νόρις, Χάμιλτον, Μάγκνουσεν, Αλόνσο, Οκόν, Χούλκενμπεργκ, Λόσον.

Ατύχημα ο Στρολ

Στο μεταξύ, στο τέλος του Q1 των κατατακτήριων δοκιμών ο Λανς Στρολ έχασε τον έλεγχο της Άστον Μάρτιν, η οποία διαλύθηκε. Το ατύχημα οδήγησε σε διακοπή της διαδικασίας προσωρινά. Ο Καναδός έχασε τον έλεγχο στην στροφή πριν από την ευθεία εκκίνησης - τερματισμού με αποτέλεσμα να συγκρουστεί στις μπαριέρες και να διαλύσει το μονοθέσιό του.

Ο Στρολ μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο για εξετάσεις, όπως συνηθίζεται σε τέτοια ατυχήματα, ενώ οι αγωνοδίκες έβγαλαν κόκκινη σημαία για να μαζέψουν τα συντρίμμια και να αποκαταστήσουν τις ζημιές στην μπαριέρα.

MercedesFerrariAston MartinRed Bullειδήσεις τώραGP ΣιγκαπούρηςFormula 1Κάρλος ΣάινθΛανς Στρολ