Αθλητισμός|16.09.2023 19:30

Premier League: Ασταμάτητη η Σίτι με ανατροπή, ασύλληπτο come back και η Τότεναμ στο φινάλε! Πάτησε τη Γιουνάιτεντ το «τρένο» της Μπράιτον

Newsroom

Η ασταμάτητη Μάντσεστερ Σίτι πέρασε νικηφόρα κι απ' την έδρα της Γουέστ Χαμ, όπου επικράτησε 3-1 με ανατροπή. Οι Πολίτες έκαναν το 5 στα 5 και παρέμειναν στην κορυφή της Premier League, έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους απ' τη Λίβερπουλ, που επίσης νίκησε με ανατροπή τη Γουλβς και την Τότεναμ που γύρισε με επικό τρόπο το ματς με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου βρέθηκε να χάνει στο 74' με τέρμα του Χάμερ. Και μέχρι το έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων το σκορ δεν είχε αλλάξει. Ωστόσο, ένα γκολ του Ριτσάρλισον στο 90+8' και του Κουλουσέβσκι στο 90+10' οδήγησαν τα Σπιρούνια σε μια τρομερή νίκη με ανατροπή (2-1).

Δύσκολα νίκησε και η Μάντσεστερ Σίτι που μέχρι το 75' έδειχνε να... φλερτάρει με την γκέλα. Η Γουέστ Χαμ προηγήθηκε στο 36' με τον Γουόρντ Πράους και παρά την ισοφάριση των Πολιτών με τον Ντοκού στο 46', τα Σφυριά έχασαν ευκαιρίες για να σκοράρουν ξανά. Τελικά ο Μπερνάρντο Σίλβα έδωσε τη λύση στο 76' και ο Χάαλαντ καθάρισε το τρίποντο στο 86' με το έβδομο τέρμα του σε πέντε αγωνιστικές.

Αντιθέτως, η έτερη ομάδα του Μάντσεστερ συνεχίζει να βιώνει δύσκολες στιγμές στην εφετινή Premier League. Η Γιουνάιτεντ υπέστη βαριά ήττα με 3-1 απ' την καταπληκτική Μπράιτον στο Ολντ Τράφορντ και παρέμεινε βυθισμένη στη 12η θέση! Αντιθέτως, η αντίπαλος της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League πάτησε τετράδα και στοχεύει στο Champions League. Ο Γουέλμπεκ άνοιξε το σκορ στο 20', ο Γκρος έγραψε το 0-2 στο 53' και ο Ζοάο Πέντρο διαμόρφωσε το 0-3 στο 71', προτού μειώσει ο Μεϊμπρι στο 73'.

Σε άλλα ματς, η Φούλαμ επικράτησε 1-0 της Λούτον και η Άστον Βίλα 3-1 της Κρίσταλ Πάλας.

Μάντσεστερ ΣίτιΤότεναμΑγγελος ΠοστέκογλουPremier LeagueΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ