Αθλητισμός|20.09.2023 21:59

Champions League: Το έκανε ξανά ο απίθανος Μπέλιγχαμ - Γκολ στις καθυστερήσεις και νίκη για τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Newsroom

Ο απίθανος Τζουντ Μπέλιγχαμ δεν αποκτήθηκε απ' τη Ρεάλ Μαδρίτης για να καλύψει το κενό του Καρίμ Μπενζεμά, αλλά το κάνει επάξια καθώς συνεχίζει να σκοράρει την κρίσιμη στιγμή χαρίζοντας τρίποντα στους Μερένχες. Μετά τα πέντε γκολ σε ισάριθμες αγωνιστικές στην ισπανική λίγκα, ο 20χρονος Άγγλος μεσοεπιθετικός έδρασε και στο Champions League καθώς σκόραρε το νικητήριο γκολ των Μαδριλένων επί της Ουνιόν Βερολίνου στις καθυστερήσεις!

«Δραματικό» ήταν το φινάλε και στα δύο ματς που άνοιξαν την «αυλαία» της δεύτερης ημέρας της πρεμιέρας των ομίλων: Η μεν Ρεάλ Μαδρίτης λυτρώθηκε στο 90+4' από τον Μπέλιγχαμ επικρατώντας 1-0 της Ουνιόν στο «Μπερναμπέου» (3ος όμιλος), η δε Γαλατασαράι έκανε μεγάλο come back καθώς από το εις βάρος της 0-2 με την Κοπεγχάγη, έφτασε στην ισοπαλία (2-2) στο ματς που έγινε στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιζε για 90 λεπτά σαν τη «γάτα με το ποντίκι» την Ουνιόν Βερολίνου, με σωρεία χαμένων ευκαιριών, ανάμεσά τους και δύο δοκάρια στο β΄ μέρος (Ροντρίγκο στο 51΄ και Χοσέλου στο 63΄), ωστόσο, χρειάστηκε τη βοήθεια της τύχης με τριπλή... καραμπόλα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων για να λυτρωθεί από τον Τζουντ Μπέλιγχαμ.

Η πρώτη ευρωπαϊκή «μάχη» στα χρονικά των δύο συλλόγων ανέδειξε νικήτρια τη Ρεάλ απέναντι στην Ουνιόν, η οποία στο ντεμπούτο της στους ομίλους του CL έφτασε πολύ κοντά σ΄ ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, αλλά λύγισε στο φινάλε...

Στο άλλο ματς, η αποβολή του Γέλερτ στο 73΄ έφερε τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση της Γαλατασαράι με την Κοπεγχάγη. Οι Δανοί μέχρι τότε είχαν προβάδισμα... νίκης (2-0), ωστόσο, μέσα σε τρία λεπτά οι Τούρκοι κατάφεραν να «σώσουν την παρτίδα», με το 2-2 να «σφραγίζει» την πρώτη αναμέτρηση του 1ου ομίλου του Champions League.

Η πρωταθλήτρια Δανίας «πάγωσε» δύο φορές το «Ραμς Παρκ» της Κωνσταντινούπολης, μη επιτρέποντας, προσωρινά, στους Τούρκους να... χαρούν την 17η συμμετοχή τους στα γκρουπ της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης σε συλλογικό επίπεδο. Ωστόσο, η αποβολή του Γέλερτ άλλαξε εντελώς την εικόνα του αγώνα, με την Γαλατά ν΄ «απαντά» με δύο πολύ όμορφα γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης και να φεύγει με το βαθμό, που έτσι όπως κυλούσαν τα πράγματα μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχία για την ομάδα του Οκάν Μπουρούκ.

Πάντως, η Κοπεγχάγη διατήρησε την πολύ καλή παράδοση που έχει απέναντι στις ομάδες της Τουρκίας στις διοργανώσεις της UEFA, απέναντι στις οποίες δεν γνωρίζει τι θα πει ήττα (μετρά 4 νίκες και 2 ισοπαλίες).

Ρεαλ ΜαδρίτηςΓαλατάσαραϊChampions LeagueΤζουντ ΜπέλιγχαμΚοπεγχάγηειδήσεις τώραΟυνιόν Βερολίνου