Αθλητισμός|27.09.2023 22:45

Εκρηκτικός ΠΑΟΚ στην Τούμπα... κέρασε με τρία γκολ τον Βόλο - Άνοιξε λογαριασμό ο Σαμάτα, σκόραραν και Κουλιεράκης, Σβάμπ, απίθανος ο Τάισον

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ ήταν εκρηκτικός στην Τούμπα όπου κυριάρχησε του Βόλου με 3-0. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που πέτυχε τρία γκολ κι είχε δυο δοκάρια, πρόσφερε χορταστικό θέαμα στους φίλους της ομάδας, πρόσθεσε στη συλλογή της άλλους τρεις βαθμούς και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Super League λίγες μέρες πριν απ' το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Μάλιστα ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να κάνει διαχείρισει στο δεύτερο ημίχρονο ξεκουράζοντας παίκτες.  

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο χάρη στα γκολ των Κουλιεράκη (39') και Μουργκ (45+1') ενώ είχε και δύο δοκάρια με τους Σβαμπ και Σάστρε. Στο δεύτερο 45λεπτο, οι Ασπρόμαυροι συνέχισαν δυναμικά και βρήκαν τρίτο γκολ με τον Σαμάτα να κάνει σεφτέ (55') με τη φανέλα του Δικεφάλου διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Μεγάλο ματς έκανε ο Τάισον, ο οποίος μοίρασε δύο ασίστ...

Ήταν η έβδομη φορά εφέτος που το σύνολο του Λουτσέσκου πέτυχε τρία ή περισσότερα γκολ σε έναν αγώνα. Το ίδιο συνέβη κόντρα σε σε Μπεϊτάρ (4), Χάιντουκ (3), Αστέρα Τρίπολης (3), Χαρτς (4), Ελσίνκι (3) και ΠΑΣ Γιάννινα (3). Ο Δικέφαλος βγάζει φωτιές επιθετικά...

Ο ΠΑΟΚ είχε εξαρχής τον έλεγχο του παιχνιδιού κι όσο περνούσε η ώρα γινόταν ολοένα και πιο πιεστικός. Άγγιξε δύο φορές το γκολ στο διάστημα 24'-28' με τα δοκάρια του Σβαμπ και του Σάστρε και τελικά άνοιξε το σκορ στο 39' με τον Κουλιεράκη. Ο Τάισον εκτέλεσε φάουλ, κι ο διεθνής αμυντικός με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η ομάδα του Λουτσέσκου, που τελείωσε το ημίχρονο με 11 τελικές, παρέμεινε πιεστική και κυνήγησε ένα δεύτερο γκολ το οποίο πέτυχε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Στο 45+1' ο Τάισον έκανε μια απίθανη κούρσα, διέσχισε το μισό γήπεδο και έβγαλε μια μαγική πάσα για τον Μουργκ που ακολούθησε τη φάση και εκτέλεσε άψογα πετυχαίνοντας το 2-0.

Ο Δικέφαλος μπήκε... φουριόζος και στο δεύτερο ημίχρονο σκοράροντας ένα τρίτο γκολ με το οποίο κλείδωσε το τρίποντο. Στο 55' ο Σαμάρα έγινε αποδέκτης της μπάλας από το γύρισμα του Μπάμπα, απέφυγε τον Παπαδόπουλο και προ κενής εστίας έγραψε το 3-0 σκοράροντας για πρώτη φορά με τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκης (76' Νάσμπεργκ), Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ (65' Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς (65' Κωνσταντέλιας), Τάισον (65' Ντεσπόντοφ), Μουργκ, Σαμάτα (81' Τζίμας).

Βόλος: Παπαδόπουλος, Άλχο (56' Καλογερόπουλος), Τάχατος, Τσοκάνης (79' Ασλανίδης), Λούνα, Κόμπα (65' Μεταξάς), Τρουιγιέ (46' Ενγκίν), Μαχαίρας, Κορνέ, Γκλάβτσιτς, Γκαρσία (65' Μωραΐτης).

Βόλος ΝΠΣSuperLeagueειδήσεις τώραΠΑΟΚ