Αθλητισμός|28.09.2023 18:15

Συγκλονίζουν Αραούχο - Ντέμης Νικολαΐδης για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη

Newsroom

Η οπαδική βία και η δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη το βράδυ της 7ης Αυγούστου αποτέλεσαν θέμα συζήτησης μεταξύ του Ντέμη Νικολαΐδη και του Σέρχιο Αραούχο σε πρόσφατη συνάντησή τους.

«Αυτό που συνέβη στη Νέα Φιλαδέλφεια, το έμαθα όντας έξω με παρέα. Έτρωγα. Μούδιασα αφού έμαθα για τα επεισόδια, δεν ήξερα ότι χάθηκε ένας άνθρωπος», είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη. «Το έμαθα την επόμενη μέρα, με επηρέασε πάρα πολύ», συμπληρώνει ο Ντέμης.

«Ένιωσα ό,τι ακριβώς ένιωσα με το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη με τον Άλκη», ανέφερε ακόμη ο Νικολαΐδης και πρόσθεσε: «Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Όσο περνούσαν οι μέρες και μάθαινα τα γεγονότα, θύμωσα, γιατί θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει, αλλά δεν λειτουργήσαμε σωστά σαν κράτος. Θυμάμαι να μην έχω διάθεση να πάω στο γήπεδο και δεν πήγα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά έτσι ένιωσα. Κι ακόμη νιώθω περίεργα. Μου κάνει τόσο ξένο με το ποδόσφαιρο κάτι τέτοιο».

Ερωτηθείς για το τι θα έλεγε σε όλους όσοι συμμετέχουν σε επεισόδια, είπε: «Θα τους έλεγα ότι μπορεί αν μην έχουν στο μυαλό τους ότι θα κάνουν σοβαρό κακό σε άνθρωπο, αλλά όταν μπλέκουμε σε τέτοια επεισόδια η διαφορά του τραυματισμού από τον θάνατο είναι ελάχιστη και παίζει ρόλο κι η τύχη. Το να πετάμε πέτρες, να βγάζουμε μαχαίρι, δεν ξέρω κατά πόσο έχει σχέση με φίλαθλο που πάει στο γήπεδο. Δεν μιλάω για τους ανθρώπους αυτούς, γιατί δεν έχω να τους πω τίποτα και δεν είναι και φίλαθλοι. Απευθύνομαι σ' αυτούς που μπορεί να παρασυρθούν και να μπλέξουν σε κάποιες συμπλοκές. Ακόμα κι εκεί, το να χτυπήσεις με γυμνά χέρια κάποιον, ποτέ δεν ξέρεις πού θα καταλήξει. Είναι τραγικό το να πας να δεις ένα ματς, να χάνεις τη ζωή σου ή να γίνεσαι δολοφόνος. Είναι κάτι που δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Μπορεί από μικρός να ήμουν παθιασμένος Αεκτζής, αλλά πάντα σεβόμουν τον αντίπαλο οπαδό. Είμαι ενάντια στη βία όσο δεν πάει. Να σκεφτούν ότι μπορούν να καταστρέψουν τόσο τη δική τους ζωή και ζωές οικογενειών άλλων».

«Ήμασταν στο ξενοδοχείο, όλοι περιμέναμε αυτό το παιχνίδι που ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό στο γήπεδο μας, ένα τόσο σημαντικό και όμορφο ματς, όμως συνέβη αυτή η τραγωδία, αυτό το δυστυχές συμβάν και τελικά δεν έγινε», είπε από την πλευρά του ο Σέρχιο Αραούχο. «Οπότε για μας που ήμασταν στο ξενοδοχείο γεμάτοι ανησυχία, ήταν κάτι πολύ κακό», επισήμανε.

«Όλοι στεναχωρημένοι, όλοι θέλαμε να ξέρουμε πώς είχε συμβεί αυτό. Μετά πήγαμε να αφήσουμε λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας, και αυτό ήταν ένα πολύ δυνατό χτύπημα. Ήταν περίεργο, σκέφτηκα ότι δεν θα συνέβαινε ποτέ ξανά αλλά πλέον είναι η δεύτερη φορά που μου συμβαίνει, το να αφήσω λουλούδια σε έναν άνθρωπο που χάνει τη ζωή του. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί, ελπίζω να είμαστε όλοι μαζί και να μπορούμε να διασκεδάζουμε», είπε ακόμη ο Αραούχο.

 

ειδήσεις τώραΝτέμης ΝικολαΐδηςΣέρχιο ΑραούχοΜιχάλης Κατσουρής