Αθλητισμός|30.09.2023 21:07

«Βάλε ένα καλάθι για τη γυναίκα της ζωής σου»: Το ethnos.gr κάλυψε αποκλειστικά τον ξεχωριστό αγώνα αφιερωμένο στον γυναικολογικό καρκίνο

Έλβη Μιχαηλίδου

Με τη συγκινητική ανταπόκριση κορυφαίων αθλητών, παικτών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού, του δημάρχου και εκπροσώπων του Δήμου Ζωγράφου, ηθοποιών, ιατρών, δημοσιογράφων, οικογενειών ασθενών και βέβαια θεατών, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το τουρνουά μπάσκετ «Βάλε ένα καλάθι για τη γυναίκα της ζωής σου».

Ο Σύλλογος ΙΔΟΡΟ –ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΡΟΔΕΣ, υπό την αιγίδα της ESCO ENGAGE, του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού-Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του BeActiveHELLAS , του Δήμου Ζωγράφου, της ΕΟΠΕ-ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΓΚΟΛΟΓΩΝ ΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, της ΕΛΛΟΚ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ, της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ και έχοντας την αρωγή και την υποστήριξη του ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ Α.Ο και της ACTIVE EVENTS διοργάνωσε για τους Συλλόγους ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ, ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ, ΦΙΛΩΝ, ΙΑΤΡΩΝ –Κ.Ε.Φ.Ι και ΕΡΙΦΥΛΗ έναν ξεχωριστό και συμβολικό αγώνα μπάσκετ στο πλαίσιο των διεθνών δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας 2023.

Το Ethnos.gr και το OPEN ήταν τα μέσα ενημέρωσης που κάλυψαν αποκλειστικά τον αγώνα, με δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Το Κλειστό Γυμναστήριο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ» γέμισε ανθρώπους που ήρθαν να αγωνιστούν στο παρκέ του Ηλυσιακού ενάντια στον καρκίνο, να βάλουν καλάθια ζωής και να μεταδώσουν τα μηνύματα: #GoForTesting «Mην αμελείς τις εξετάσεις σου» , #GoForPrevention «Κάνε Πρόληψη» και #GoForTherighttreatment «Επίλεξε τη σωστή θεραπεία».

Οι προπονητές του Ηλυσιακού, Θοδωρής Ασημακόπουλος, Λευτέρης Αχτύπης και ο Παναγιώτης Καυκής ηγήθηκαν των δύο μεικτών ομάδων με τον διεθνή διαιτητή Τόμι Σχινά να δίνει το Τζαμπολ. Την παρουσίαση είχε η Ρένα Χαλά, ιδρυτικό μέλος και μελος του ΔΣ του ΙΔΟΡΟ ενώ ο δημοσιογράφος, Βαγγέλης Ιωάννου, περιέγραψε μοναδικά τον αγώνα και χάρισε στο κοινό τις μοναδικές ατάκες του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αθλητές: Βούλα Ζυγούρη, Προεδρος του Σ.Ε.Ο., Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Κατερίνα Σωτηρίου, Γιώργος Τζελίλης, Μαρίγια Σαμαρούκοβα, Αφροδίτη Γιαρένη, Στέφανος Τζιβόπουλος, Μαρία Χριστοφορίδου, Μαρία Καρπαθάκη, Μαρίνα Βασαρμίδου, Αργυρώ Γιαννικάκη, Λίλα Χατζηορίδου, Μαρία Αλεβίζου, Ελένη Βασιλείου, Κάτια Μαυρία, Κατερίνα Τζήκα, Μάκης Κολέθρας, Δέσποινα Μητσέλου, Βικτωρία Τριανταφύλλη, Βέρα Καλλιγέρη, Ρούλα Πραγκαλούδη, Δημήτρης Ευαγγέλου, Μαϊκ Μοσχίου, Χρήστος Διαμαντής, Βαγγέλης Κεφαλάς, Στράτος Ανδρίτσος , Μαρία Τσελέπη, Μάνια Μπικόφ και Σπύρος Μητριτσάκης.

Οι παίκτες του Ηλυσιακού : Μπέμπης Βαγγέλης, Φέλιξ Ογκμπέντε, Πάνος Σταύρου, Βασίλης Θανάσαινας, Κώστας Καππής, Δημήτρης Μπινιάκου και ο παλαίμαχος Μάνος Κουτσόπουλος. Οι ηθοποιοί Θανάσης Αλευράς, Γιώργος Γεροντιδάκης, Δανάη Λουκάκη, Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης , ο τραγουδιστής Χρήστος Ζαν Μπατίστ και η σχεδιάστρια μόδας Αθηνά Τρανούλη.

Το Πολεμικό Ναυτικό εκπροσώπησε ο Κωνσταντίνος Καρανδρέας και το Λιμενικό Σώμα η Κέλλυ Μενελάου και η Δήμητρα Τελίδου. Κοντά μας ήταν η Περιφερειακή Σύμβουλος Αθλητισμού και Πολιτισμού, Χριστίνα Γαλανοπούλου και η υπεύθυνη επικοινωνίας του ΒEACTIVE HELLAS, Δώρα Αλεξανδροπούλου

O Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας αγκάλιασε την εκδήλωση, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το Θεραπευτήριο ΑΘΗΝΩΝ πρόσφερε voucher σε όλες τις γυναίκες που ήταν εκεί για δωρεάν μαστογραφία και καρδιολογικό έλεγχο, και δωρεάν γονιδιακό έλεγχος για τα μέλη του ΚΕΦΙ που είναι οικονομικά ευάλωτα.

καρκίνοςμπάσκετΛιμενικό ΣώμαΈνοπλες Δυνάμεις