Αθλητισμός|22.03.2019 10:31

Παναθηναϊκός: Περιμένει την απόφαση του αθλητικού δικαστή για τα επεισόδια

Κώστας Γουλής

Το βασικό σηµείο τριβής ανάµεσα στους δικηγόρους των δύο «αιωνίων» κατά τη χθεσινή ακροαµατική διαδικασία ήταν η ερµηνεία της παραγράφου 5 (ε) του άρθρου 15, η οποία αναφέρεται στο κοµµάτι του χρόνου αναµονής ενός διαιτητή, µέχρι την οριστική διακοπή αγώνα. Οι «πράσινοι» υποστήριξαν πως έγινε κακή εφαρµογή του κανονισµού από τον Γερµανό Μάρκο Φριτς, ενώ οι Πειραιώτες υπογράµµισαν πως δεν πρέπει να ελεγχθεί η κρίση του διαιτητή για το αν ήταν ασφαλής η συνέχιση του αγώνα, συµπληρώνοντας πως µπορούσε να διακόψει οριστικά το παιχνίδι όποτε ήθελε. Στα των επεισοδίων οι δικηγόροι του Παναθηναϊκού τόνισαν πως τα περιστατικά βίας δεν τιµούν το ποδόσφαιρο, συµπληρώνοντας όµως πως δεν ήταν αποκλειστικά ευθύνη των «πράσινων» και πως υπήρξαν επιχειρησιακές παραλείψεις από την Αστυνοµία.

Επισηµάνθηκε, δε, πως δεν υπήρξαν βιαιοπραγίες στο επεισόδιο του 5’ στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, ενώ σε ό,τι αφορά τα εκτός γηπέδου επεισόδια του 59’, έγινε αναφορά για οµάδα ατόµων που «...δεν είναι φίλαθλοι, αλλά έρχονται για να συγκρουστούν µε τους αστυνοµικούς. Είναι µπαχαλάκηδες…». Τα οικονοµικά µέτωπα Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εντείνουν τις διαπραγµατεύσεις για να κλείσουν τα λιγοστά «µέτωπα» που έχουν αποµείνει µε πιστωτές τους, εν όψει της 31ης Μαρτίου, έχοντας βρει σηµεία επαφής και µε την Κάλιαρι για τις οφειλές από τον δανεισµό του Ιµπάρµπο.

Αυτό το «αγκάθι», ύψους 220.000€, είναι και το τελευταίο «εµπόδιο» µε ληξιπρόθεσµα, µε τους «πράσινους» να έχουν ήδη καταθέσει την πρότασή τους προς τον ιταλικό σύλλογο και να αισιοδοξούν πως µέσα στην ηµέρα θα φτάσουν σε οριστική συµφωνία, για να συµπληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις του φακέλου τους. Την ίδια ώρα, το οικονοµικό τµήµα του Παναθηναϊκού βρίσκεται εν αναµονή της τελικής γνωµοδότησης των Ορκωτών Λογιστών για τον ισολογισµό της περιόδου 2017-18 που θα κρίνει σε µεγάλο βαθµό το πλάνο βιωσιµότητας της ΠΑΕ.

Τα στοιχεία του ισολογισµού της περσινής χρήσης, που είχαν διαρρεύσει στις αρχές του µήνα σε οικονοµική ιστοσελίδα, είχαν «δείξει» πως οι ζηµίες µετά φόρων είχαν µειωθεί από 28,4 εκατ. € (2016-17) σε 16,5 εκατ. € (βελτίωση ζηµιογόνου αποτελέσµατος κατά 42%), ενώ το συνολικό χρέος της ΠΑΕ είχε µειωθεί από τα 57,44 εκατ. € στα 49,02 εκατ. € (14,67%). Η µικρή χρηµατοδότηση, εντούτοις, κατά την προηγούµενη χρήση (µόλις µία ΑΜΚ 2.253.492,00€) ενδεχοµένως να µην κριθεί ως επαρκής για να δοθεί θετική γνώµη από τον ελεγκτή. Με βάση πάντως το άρθρο 8β, παρ. Ε’ (που τροποποιήθηκε πέρυσι), σε περίπτωση που η Επιτροπή κρίνει εντέλει πως δεν πληρούνται τα κριτήρια στο πλάνο βιωσιµότητας, δεν τίθεται θέµα µη αδειοδότησης του Παναθηναϊκού για την περίοδο 2019-20, αλλά επιβάλλεται µόνο πρόστιµο 20.000€ 

επεισόδιαΟλυμπιακόςΟΑΚΑΠαναθηναϊκός