Αθλητισμός|06.10.2023 08:53

Σήμερα η κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη στη Θεσσαλονίκη - Λαϊκό προσκύνημα στο Παλέ ντε σπορ

Newsroom

Το τελευταίο αντίο πρόκειται να πουν σήμερα συγγενείς, φίλοι αλλά και φίλαθλοι στον εμβληματικό Γιάννη Ιωαννίδη. Η σορός του, λίγο πριν οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία (σ.σ. η εξόδιος ακολουθία και ταφή θα γίνει, στις 17:00, στα κοιμητήρια της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη), θα σταματήσει στο Αλεξάνδρειο Μέλαθλο.

Στις 15:30, ειδικότερα, έχει αποφασιστεί να βρίσκεται στο χώρο που ο Γιάννης Ιωαννίδης, ως τεχνικός προ ετών του Αρη, θεωρούσε «σπίτι» του. Το «παρών» στη διαδικασία, στο γήπεδο, θα δώσουν η διοίκηση της ΚΑΕ Αρης, το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας, παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές που συνέδεσαν το όνομά τους με τον Γιάννη Ιωαννίδη και φίλαθλοι του συλλόγου.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης:

«Η απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη συγκλόνισε το πανελλήνιο και φυσικά την οικογένεια του ΑΡΗ. Λίγο πριν συνοδευτεί στην τελευταία κατοικία του, δεν είναι δυνατόν να μην επισκεφθεί για τελευταία φορά το "σπίτι" του.

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ καλεί τους φίλους της ομάδας αύριο στις 15:30 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, για να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον ανυπέρβλητο "Ξανθό", η σορός του οποίου θα βρεθεί στο γήπεδο που δόξασε και δοξάστηκε, πριν την ταφή του στα κοιμητήρια Θέρμης.

Το "παρών" στο Αλεξάνδρειο θα δώσουν η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, σύσσωμη η ομάδα μας, καθώς και παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές που συνέδεσαν το όνομά τους με τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Όλοι στο "Παλέ" για να αποχαιρετήσουμε τον θρυλικό "Ξανθό" όπως του αξίζει, στο "σπίτι" του!».

«Κοουτσάρα μου, το παιχνίδι δεν τελείωσε»

Χθες στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στη Βούλα παρουσία συγγενών, φίλων και αθλητών του «Ξανθού» του ελληνικού μπάσκετ η κόρη του προκάλεσε ρίγη συγκίνησης με τον επικήδειο λόγο της.

«Εδώ είναι όλοι για να σου πούμε το τελευταίο αντίο, να σου φωνάξουμε πόσο πολύ σε αγαπάμε και τι σήμαινες και τι θα σημαίνεις πάντα για την οικογένειά σου, για το μπάσκετ, για τον αθλητισμό, για ολόκληρη την Ελλάδα. Έφυγες νωρίς και ένδοξα μπαμπά. Έφυγες αλλά πάλεψες με γενναιότητα, όπως έκανες σε όλη σου τη ζωή. Στάθηκες στις επάλξεις, πολέμαγες σαν θηρίο, δεν φοβόσουνα κανέναν και τίποτα. Ήσουν γεννημένος νικητής και ατρόμητος. Και τώρα που σε αποχαιρετάμε πάλι αγέρωχο σε βλέπω μπροστά μου», είπε με τρεμάμενη φωνή η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη.

«Απλώς πήρες ένα time out»

«Δάκρυα αυλακώνουν τα πρόσωπά μας σήμερα που σου λέμε το αντίο. Θρηνούμε που σε χάσαμε μα χαιρόμαστε κιόλας γιατί ζήσαμε μαζί σου, μεγαλώσαμε μαζί σου, βαδίσαμε στις στράτες που χάραξες, ακολουθούσαμε τις οδηγίες που μας έδινες. Πάντα ζητούσες να σε προσφωνούν κόουτς και τίποτα άλλο. Κοουτσάρα μου θα σου πω κάτι, το παιχνίδι δεν τελείωσε, απλώς πήρες ένα time out για να το συνεχίσεις στα επουράνια γήπεδα περνώντας στην αθανασία», πρόσθεσε.

«Ένα τραγούδι της αγαπημένης σου Μαρινέλλας λέει "καμιά φορά να αλλάξω ουρανό μα δεν υπάρχουν δρόμοι". Εσύ μπαμπά μου τους βρήκες αυτούς τους δρόμους», είπε στη συνέχεια.

Στην επιμνημόσυνη δέηση ήταν όλοι εκεί, παίκτες, αντίπαλοι, πρόεδροι και στενοί συνεργάτες του Γιάννη Ιωαννίδη. Μεταξύ άλλων έδωσαν το «παρών» οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Κώστας Παπανικολάου, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Παναγιώτης Φασούλας, Τάκης Κοροναίος, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Βαγγέλης Λιόλιος, Δημήτρης Παπανικολάου, Ευθύμης Μπακατσιάς, Γιώργος Λιμνιάτης, Χρήστος Μπαφές, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης οι πρώην διεθνείς διαιτητές Κώστας Ρήγας και Σταύρος Δουβής και ο Ηλίας Ζούρος, ενώ στεφάνι έστειλε και ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πότε θα γίνει η κηδεία

Η κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής (6/10) στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στις 17:00.

Η οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη εξέφρασε την επιθυμία αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης.

κηδείαΘεσσαλονίκηειδήσεις τώραΓιάννης Ιωαννίδης