Αθλητισμός|19.10.2023 23:52

Euroleague: Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Παρτιζάν στην παράταση με μπροστάρη τον Λαρεντζάκη!

Newsroom

Σε ένα τρομερό παιχνίδι με σασπένς και αγωνία μέχρι τέλους, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νικητής απέναντι στην Παρτιζάν για την Euroleague. Μολονότι οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, γύρισαν το ματς με μπροστάρη τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Η σερβική ομάδα έσωσε την παρτίδα προσωρινά στέλνοντας το ματς στην παράταση με buzzer beater του Νάναλι, αλλά στον έξτρα χρόνο οι Πειραιώτες είχαν πιο καθαρό μυαλό σε άμυνα και επίθεση επικρατώντας με 98-94.

Ο Ολυμπιακός με ένα εκπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο κατάφερε να επιστρέψει στο ματς. Οι Εερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν ένα άκρως παραγωγικό πρώτο δεκάλεπτο και ένα γενικά πολύ καλό πρώτο μέρος, πηγαίνοντας με μια διάφορα έξι πόντων στα αποδυτήρια (49-43).

Ωστόσο δεν εμφανίστηκαν ποτέ στην τρίτη περίοδο, κολλήσαν για άλλη μια φορά επιθετικά σημειώνοντάς μόνο 10 πόντους με την Παρτίζαν να κάνει ένα επιμέρους σκορ 10-26 με κύριο εκφραστή τον Σμάλαιγκιτς, ο οποίος έβαλε 11 συνεχόμενους πόντους σε 4 λεπτά.

Στην τέταρτη περίοδο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκαν με αστείρευτη ενέργεια, έριξαν γρήγορα τη διαφορά ισοφαρίζοντας το παιχνίδι και παίρνοντας προβάδισμα. Στην τελευταία κατοχή της Παρτιζάν όμως, δεν έκαναν φάουλ, με αποτέλεσμα ο Νάναλι με τρίποντο να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Στο εξτρα πεντάλεπτο όμως οι Πειραιώτες αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι παίρνοντας τελικά μια υπερπολύτιμη νίκη.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν επιθετικό πλουραλισμό με έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 19 πόντους, όντας κομβικός σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε 16 πόντους με 7 ριμπάουντ. Ο ακούραστος Γουόκαπ πρόσθεσε 11 πόντους με 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και μερικές καθοριστικές άμυνες.

Από την πλευρά της σέρβικης ομάδας ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Ζακ ΛεΝτεϊ σημείωσε 18 πόντους με 5 ριμπάουντ, ενώ ο Πάντερ έβαλε 17 αλλά ήταν άστοχος στα κρίσιμα τελευταία σουτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 11 (3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα), Γουίλιαμς-Γκος 9, Κάνααν 11 (2 κλεψίματα), Λούντζης 2, Λαρεντζάκης 19 (3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Φαλ 5 (4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Παπανικολάου 10 (7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Πίτερς 15 (4 ριμπάουντ), Μιλουτίνοβ 16 (7 ριμπάουντ, 2 ασίστ)

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Ομπράντοβιτς): ΛεΝτέι 18 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα), Αβράμοβιτς 5, Κοπρίβιτσα, Πάντερ 17 (5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Σμάιλαγκιτς 16, Γιάραμαζ, Νάναλι 12, Τριφούνοβιτς, Άντζουσιτς 11, Ντόζιερ 6, Καμίνσκι 9.

ειδήσεις τώραΠαρτιζάνEuroleagueΟλυμπιακός